Topsport Gelderland een-tweetje: Martijn Spithoven

,

Via het Topsport Gelderland een-tweetje laten we jullie kennismaken met de mensen binnen het team van onze organisatie. Inmiddels zijn de meeste collega’s al aan bod gekomen, maar dat geldt niet voor Martijn Spithoven. Hij is al een tijdje onderdeel van het team, met name in de de regio Arnhem. In dit korte vraaggesprek vertelt Martijn over zijn passie voor sport en het werk dat hij doet.

De interviews die we houden met de collega’s van Topsport Gelderland bestaan telkens uit vijf vragen. Vijf dezelfde vragen, die iedereen voorgelegd krijgt, maar waar ook iedereen een persoonlijk antwoord op kan geven. Via deze interviews leer je ons team dus net wat beter kennen.

Wie is Martijn en hoe ben je in de sportwereld verzeild geraakt?
“Mijn naam is Martijn Spithoven en ik ben sportmanager Regio Arnhem. Ik ben 32 jaar oud, woonachtig in Nijmegen, getrouwd en heb een dochtertje Luka. Tijdens mijn studie commerciële economie in Tilburg heb ik een zijpad gemaakt door de trainersopleiding van het NOC*NSF te volgen. Hierna ben ik in Suriname terechtgekomen als jeugdbondscoach in de tafeltennissport. Daar heb ik een tijdje gezeten, en vanuit daar ben ik mijn eigen onderneming gestart en heb ik acht jaar lang als trainer/coach gewerkt. Maar ik wou juist wat breder in de sport aan de slag. Zo ben ik bij Topsport Gelderland en Sportbedrijf Arnhem terechtgekomen.”

Sport is emotie. Maar welke emotie in de sport vind jij de mooiste?
“Het mooiste vind ik als het stukje doorzettingsvermogen te zien is. Dus als een sporter ook met tegenslagen kan omgaan en daar dan ook sterker uitkomt. Dat vind ik prachtig.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat is het werk dat jij doet bij Topsport Gelderland?
“Als sportmanager van de regio Arnhem begeleid ik een aantal RTC-programma’s op de sportgenerieke thema’s. Daarbij begeleid ik vooral de trainer-coaches en coördinatoren van die programma’s. Daarnaast houd ik me bezig met het thema veiligheid in de sport. We ondersteunen de programma’s om een zo veilig mogelijke omgeving voor de sporters op te zetten. Maar we zijn bijvoorbeeld ook druk bezig om cultuursessies binnen de organisaties te organiseren.”

Wat maakt je werk zo leuk?
“Het is superleuk om met ambitieuze mensen te mogen werken. Zowel met de sporters als trainer/coaches van de RTC-programma’s, maar ook zeker met mijn collega’s van Topsport Gelderland. Het is een heel hecht en gezellig team, wat het extra leuk maakt.”

Als je één advies mocht geven; wat zou jij sporttalenten dan graag meegeven?
“Blijf vooral je passie en je droom volgen! En als je er hard voor werkt kun je heel veel bereiken. Dus houd dat vast en blijf er vooral voor gaan!”


Wil je meer weten over Martijn’s werk of heb je een vraag voor hem of één van de andere werknemers van Topsport Gelderland? Neem dan contact met ons op. Martijn’s gegevens en die van de andere collega’s van Topsport Gelderland, die ook altijd bereikbaar zijn voor vragen, vind je op onze teampagina.

Eerder interviewden we Nadiah Krachten, Donny Stumpel, Martine Willemsen, Merle van Benthem, Ellen Schravendeel, Eline Segers, Gudo Kramer, Reina Beltman, Aschwin Kruders, Bart-Jan Lourens, Nicole Paternotte, Yannick van Harskamp, Lotte Visschers, Geeke Barmentloo en Wouter Hebbink in deze reeks. De interviews met hen lees je door op de namen te klikken.