Topsport Gelderland een-tweetje: Nadiah Krachten

,

Het is alweer even geleden dat we het Topsport Gelderland een-tweetje plaatsten, waarin één van onze collega’s aan het woord komt. Op die manier maken jullie kennis met het team van onze organisatie. Met een nieuwe collega aan boord is het tijd voor een volgende editie en die collega is Nadiah Krachten. Naast haar topsportcarrière als judoka is zij sinds een tijdje werkzaam bij Topsport Gelderland, waar ze diverse taken doet.

De interviews die we houden met de collega’s van Topsport Gelderland bestaan telkens uit vijf vragen. Vijf dezelfde vragen, die iedereen voorgelegd krijgt, maar waar ook iedereen een persoonlijk antwoord op kan geven. Via deze interviews leer je ons team dus net wat beter kennen.

Wie is Nadiah en hoe ben je in de sportwereld verzeild geraakt?
“Ik ben Nadiah Krachten, 23 jaar oud, geboren in Huizen, maar nu woonachtig in Arnhem. Na het behalen van mijn zwemdiploma ben ik op 5-jarige leeftijd begonnen met Judo. Eigenlijk was ik de eerst in mijn familie die op deze sport ging, misschien omdat ik wat te druk was. Vanaf het eerste moment vond ik het superleuk en vanaf mijn zevende jaar ben ik wedstrijdjes gaan doen. Als ik een medaille had gewonnen nam ik die mee naar school. Dan showde ik hem en was ik helemaal trots!

Heel mijn hele leven bestaat eigenlijk uit judo. In 2020 ben ik op Papendal gaan trainen en wonen. Hierdoor kon ik deelnemen aan het EK en WK junioren. Ik train elke dag en ondertussen heb ik mijn studie Chemie afgerond. Ik vond het op dat moment heel leuk, maar ik ben er achter gekomen dat ik het sociale, werken met sporters en sociale collega’s leuker vind dan scheikunde.”

Sport is emotie. Maar welke emotie in de sport vind jij de mooiste?
“Het moment dat je een medaille wint. Er komt dan van alles vrij; opluchting, blijheid en dat al het harde werken wordt beloond. Je staat dan zo trots op het podium, want daar doe je het uiteindelijk voor. Dat vind ik de mooiste emotie van sport.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat is het werk dat jij doet bij Topsport Gelderland?
“Ik doe allerlei dingen, ben een soort spin in het web. Zo ben ik bezig met administratie, de agenda planning en het afhandelen van binnenkomende facturen, maar ik help ook mee met het organiseren van activiteiten en heb een coördinerende rol bij Toppers Bij Jou Op School. Dus ik doe eigenlijk van alles een beetje.”

Wat maakt je werk zo leuk?
“Door de collega’s en de hele sfeer op het kantoor wordt mijn werk sowieso leuker. En het stukje van toch in de sportwereld bezig zijn. Elke dag is ook anders; de ene keer ben ik dus bij Toppers Bij Jou Op School bezig, de andere keer met de agenda’s. Dus eigenlijk het veelzijdige vind ik heel leuk!”

Als je één advies mocht geven; wat zou jij sporttalenten dan graag meegeven?
“Heb plezier en genieten van wat je doet. Want heel veel mensen zouden topsport willen doen, maar hebben het talent niet. Dus geniet van de momenten dat je hard aan het trainen bent en medailles wint. Maar ook als het even tegenzit of als het niet goed gaat; geef niet op! Zoek de juiste mensen om je heen die vertrouwen in je hebben en komt sterker terug!

Ik zit momenteel zelf in de situatie dat de bond eigenlijk niet meer het vertrouwen heeft dat ik de top kan halen. Ik heb zelf wel dat vertrouwen en plezier in judo dat ik nog wel het maximale eruit wil halen. Dus ik heb de juiste mensen om me heen gevonden en ik heb mijn beste seizoen ooit gedraaid!”


Wil je meer weten over Nadiah’s werk of heb je een vraag voor haar of één van de andere werknemers van Topsport Gelderland? Neem dan contact met ons op. Nadiah’s gegevens en die van de andere collega’s van Topsport Gelderland, die ook altijd bereikbaar zijn voor vragen, vind je op onze teampagina.

Eerder interviewden we Donny Stumpel, Martine Willemsen, Merle van Benthem, Ellen Schravendeel, Eline Segers, Gudo Kramer, Reina Beltman, Aschwin Kruders, Bart-Jan Lourens, Nicole Paternotte, Yannick van Harskamp, Lotte Visschers, Geeke Barmentloo en Wouter Hebbink in deze reeks. De interviews met hen lees je door op de namen te klikken.