EK Atletiek Indoor in 2025

Om kinderen te inspireren voor het fantastische atletiek evenement is het mogelijk een jonge, talentvolle atleet uit te nodigen voor een bezoek aan jouw school. Tijdens dit bezoek maken kinderen van dichtbij kennis met het leven en de ervaringen van een jonge topsporter.

De atleet gaat actief met de kinderen aan de slag om het enthousiasme voor sport en bewegen over te brengen. Samen zullen ze opdrachten en challenges uitvoeren, waarbij de kinderen de kans krijgen om hun vaardigheden te ontwikkelen en te leren van een echte professional. Sportplezier staat hierbij voorop!

De atleet deelt daarnaast verhalen over zijn of haar successen, ambities en het bereiken van doelen; op sportief en persoonlijk gebied. Deze verhalen dienen als inspiratie en motivatie voor kinderen. Het laat zien dat kinderen mogen dromen en dat deze dromen werkelijkheid kunnen worden.

Het is een uitgelezen kans om topsport, motivatie en plezier te combineren. Een geweldige les en ervaring voor zowel de kinderen als de atleet.

Toppers Bij Jou Op School is bedoeld voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs en 1ste en 2e klas leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Atletiek | Deelname aan EK-activiteiten op school

Masterclass Gezond Presteren: Herstel voor sporters door voeding en slaap

,

Herstel is voor veel sporters een uitdaging, zeker voor jongere sporters. Terwijl de trainingsintensiteit omhoog gaat, groeit ook het lichaam, wat een hoge energiebehoefte met zich meebrengt. Tegelijkertijd is het door drukke school- en trainingsschema’s vaak moeilijk om de juiste balans te vinden in voeding en voldoende slaap.
Lees meer

Eerste regionale masterclass succesvol; kom jij naar de volgende?

,

Afgelopen woensdag 25 september vond in Apeldoorn de regionale masterclass Gezond Presteren plaats, georganiseerd door Topsport Gelderland. Dat was de eerste van vier regionale masterclasses rond hetzelfde onderwerp, met in iedere regio andere workshops, in deze periode. De bijeenkomst trok 45 enthousiaste deelnemers, waaronder sporters, ouders, en trainers/coaches, die meer wilden leren over energiemanagement en dopingvrije sport. Voor de andere drie regionale masterclasses kun je je nog aanmelden.

Lees meer

Help je sportcarrière vooruit met het Sponsorstappenplan

,

Veel sporters lopen er tegenaan; het is niet gemakkelijk om je sportcarrière te bekostigen. Bij Topsport Gelderland helpen we sporters op veel verschillende manieren, ook als het om financiën gaat. Bijvoorbeeld via het Topsport Gelderland Fonds, Talents 2 Paris en Toppers Bij Jou Op School. Maar werk jij zelf ook aan de financiering van je sportcarrière? Dan probeer je dat vast en zeker via sponsoring én ook daarbij kunnen we je helpen. Samen met Match en Fit en topatleet Frank Futselaar hebben we voor jullie namelijk het Sponsorstappenplan ontwikkeld.

Lees meer

Vier regionale masterclasses Gezond Presteren in september en oktober

,

De maanden september, oktober en november staan bij Topsport Gelderland in het teken van Gezond Presteren. Tijdens deze themamaanden besteden we extra aandacht aan het onderwerp. Én dat doen we onder meer met regionale masterclasses. In september en oktober organiseren we er maar liefst vier! Op woensdag 25 september beginnen we met de regio’s Stedendriehoek en Noord Veluwe, vervolgens zijn we 2 oktober in de Achterhoek, daarna is er op woensdag 9 oktober een masterclass voor de regio’s Arnhem en De Vallei en tot slot op 10 oktober de regio’s Nijmegen en Rivierenland.

Lees meer

Topsport Gelderland een-tweetje: Hein van Teeffelen

,

Het is al even geleden dat we een Topsport Gelderland een-tweetje publiceerden. We hadden alle collega’s binnen het team immers gehad. Sinds kort is Hein van Teeffelen echter nieuw binnen ons team. Hij is de opvolger van Martijn Spithoven als programmamanager van de regio Arnhem. En dus legden we ook Hein vijf vragen voor, waar hij enthousiast antwoord op heeft gegeven. Je leert hem beter kennen via dit interview.

Lees meer

Sportfolio geïntroduceerd bij studenten Young Talent Academy

,

Het nieuwe studiejaar is van start gegaan en daarbij is op de Young Talent Academy in Nijmegen afgelopen week het Sportfolio geïntroduceerd. Dat is een speciaal voor talentvolle sporters door Topsport Gelderland ontwikkeld werkboek, om hun eigen sportfolio te ontwikkelen. Aan de hand van het werkboek gaan sporters door middel van verschillende opdrachten en workshops aan de slag. De eerstejaars studenten van het MBO kregen een eerste van vier workshops tijdens hun introductieweek.

Lees meer

Topsport Gelderland organiseert training voor coaches; ‘In gesprek met sporters’

,

Sporters nóg beter maken en invloed uitoefenen op hun ontwikkeling gaat het beste als je een sporter goed kent en weet waar je als coach of begeleider invloed op kan uitoefenen. Daar organiseert Topsport Gelderland op vrijdag 4 oktober, op Papendal, van 13.00 tot 16.00 uur een training voor trainers, coaches en andersoortige begeleiders van sporters. Tijdens deze training worden zij meegenomen in de visie van Topsport Gelderland op de begeleiding van sporters, gericht op het waarborgen en bevorderen van hun welzijn en sportieve ontwikkeling. Aanmelden is nu mogelijk.

Lees meer

Meer dan 200 clinics gegeven en 3000 kinderen geïnspireerd

,

Het Toppers Bij Jou Op School project van Topsport Gelderland blijft een succes. Ook in het schooljaar 2023-2024 zijn er weer heel wat presentaties en clinics gegeven aan kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs. Liefst 32 verschillende topsporters uit 17 verschillende sporten gingen de schoolklassen in. Er werden 83 inzetten gedaan, waarbij naast presentaties liefst 202 clinics werden gegeven en ruim 3000 kinderen werden bereikt.

Lees meer

Nieuwe gesprekstool: Warming-Up Kaarten van Topsport Gelderland

,

Jaarlijks hebben we bij Topsport Gelderland individuele gesprekken met zo’n 300 sporters; jonge talentvolle sporters met een status, sporters die deel uitmaken van een talentprogramma in Gelderland of gearriveerde topsporters. Onlangs hebben we dé Warming-Up Kaarten van Topsport Gelderland geïntroduceerd in ons werk. Deze ‘gesprekstool’ is ontwikkeld door Sportvitaloog Lotte Visschers en Sportmanager Geeke Barmentloo, beiden werkzaam binnen de organisatie.

Lees meer