Trainers jeugdopleiding De Graafschap werken samen aan interne cultuur

,

Topsport Gelderland is er niet alleen voor de sporters individueel, maar biedt bijvoorbeeld ook ondersteuning aan RTC-programma’s en topsportorganisaties. Zo organiseerden we afgelopen week een cultuursessie voor de trainersstaf van de jeugdopleiding van betaald voetbalclub De Graafschap. Op sportcomplex De Bezelhorst werkten de trainers daarin samen aan de kernwaarden binnen hun organisatie, vanuit hun eigen oogpunt. De cultuursessie zal nog een vervolg krijgen in de komende periode.

Lees meer

Topsport Gelderland een-tweetje: Daan Damveld

,

Om jullie zo goed mogelijk te helpen, hebben we bij Topsport Gelderland inmiddels een flink aantal werknemers. Maar wie doet nu wat? In het ‘Topsport Gelderland een-tweetje’ komt telkens één van de collega’s aan het woord. Wat is zijn of haar achtergrond in de sport en wat doen de collega’s qua werk binnen onze organisatie? Ditmaal een gesprek met Daan Damveld, die als fysieke trainer werkzaam is en op die manier onder meer geregeld bij de RTC’s te zien is.

Lees meer

Masterclass gezond presteren op 1 februari op Papendal

,

Op woensdagavond 1 februari organiseert Topsport Gelderland een masterclass gezond presteren. Daarin is er aandacht voor een drietal thema’s: het belang van een gezond gebit, de timing van voeding en blessurepreventie door fysieke training. Daarnaast is deze avond een mooi moment om kennis te maken met Topsport Gelderland. We kunnen namelijk veel betekenen voor iemand die zich als sporter verder wil ontwikkelen. Wil jij er ook bij zijn? Meld je dan z.s.m. aan via het aanmeldformulier.

Lees meer

Topsport Gelderland ondersteunt in Varsseveld bij veilige ontwikkelomgeving

,

Bij Topsport Gelderland staat een veilig sportklimaat voorop. Daar staan wij voor als het gaat om de sporters waarmee wij werken via onze organisatie, maar ook als het gaat om de topsport- en talentenprogramma’s waar we aan bijdragen. We hebben er het ondersteuningsprogramma Veilig naar de top voor ontwikkeld. Zo hebben we minimale eisen en adviezen voor deze programma’s opgesteld en blijven we via onze sportmanagers met hen in gesprek. Maar wat wil dat nu zeggen, een veilig sportklimaat? Daar gaan we in dit artikel op in, waarbij we spreken met Martin Nijkamp van de Top Turnacademie Achterhoek en Topsport Gelderland sportmanager Eline Segers.

Lees meer

Mentale gezondheid ex-topsporters: Hoe nu verder na je sportcarrière?

,

De laatste jaren verschijnen er steeds meer berichten van ex-topsporters in het nieuws over mentale gezondheid na het beëindigen van hun topsportcarrière. Veel topsporters, maar vooral ook ex-topsporters blijken te kampen met mentale problematieken*. Voor Topsport Gelderland reden genoeg om te kijken hoe het staat met de mentale gezondheid van Gelderse sporters. De afgelopen maanden is er binnen Topsport Gelderland daarom onderzoek gedaan naar de huidige mentale gezondheid van ex-sporters. In dit artikel nemen we je mee in de belangrijkste bevindingen en willen we je tegelijkertijd bewust maken van mentale gezondheid binnen de wereld van (top)sport.

Lees meer

Bewustwordingscampagne over slaap nu live

,

Slapen, doe jij dat eigenlijk wel voldoende? En als je het doet, doe je het dan wel op een goede manier? Het klinkt misschien best vanzelfsprekend allemaal, maar uit onderzoek is gebleken dat er nog best wat winst te behalen gaat als het om slaap en herstel voor topsporters en sporttalenten. Daar moeten we wat mee doen dachten we bij Topsport Gelderland en dus hebben we een nieuwe bewustwordingscampagne opgezet rondom slaap. Die lanceren we vandaag! We introduceren daarbij onder meer de slaapbeker.

Lees meer

Chloe Webers: “Je kunt ook werken aan het beter maken van je sterke punten”

,

In het vorige jaar interviewden we meerdere mensen die op een bepaalde manier aan Topsport Gelderland verbonden zijn. Van trainers en coaches, tot oud-sporters en actieve sporters, sportartsen en ga zo maar door. Want al deze mensen samen zorgen ervoor dat de Gelderse sporttalenten volledig tot bloei kunnen komen. Met die interviewreeks gaan we nu door. Ditmaal spraken we Chloé Webers, sportpsycholoog VSPN® en eigenaresse van MOVE sportpsychologie. “Ik zet sporters graag aan het werk, laat ze nadenken over dingen of wat doen.”

Lees meer

Topsport Gelderland een-tweetje: Donny Stumpel

,

Bij Topsport Gelderland hebben we een team met een flink aantal collega’s. Die groep is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Maar wie zijn al die mensen en wat doen ze? In deze interviewreeks komen ze allemaal aan bod. Ditmaal Donny Stumpel, één van de nieuwste leden van het team van Topsport Gelderland, ook nog eens in een nieuwe rol. Hij is namelijk verantwoordelijk voor e-sports. Wat hij precies doet lees je in dit vraaggesprek.

Lees meer

Veilig naar de top, maar hoe dan?

,

Bij Topsport Gelderland vinden we het belangrijk dat sporters op een veilige en verantwoorde manier worden begeleid richting de top. Iets wat we vaker horen is de vraag; ‘maar hoe zorgen we daar nu eigenlijk voor?’ Sportmanager Martijn Spithoven heeft hiervoor minimale eisen en adviezen voor talentprogramma’s opgesteld. We gaan bij Topsport Gelderland graag met Gelderse talentenprogramma’s aan de slag en roepen hen dan ook op om zich te melden bij de sportmanager van hun regio.

Lees meer

Sporttalenten worden uitgedaagd in escaperooms

,

Op Papendal hebben Gelderse sporttalenten in het weekend van 10 en 11 september op een uitdagende manier kennisgemaakt met verschillende thema’s die van belang zijn in hun sportcarrière. Jongeren uit zeven verschillende RTC’s werden in het Sport- & Onderwijsgebouw in sessies van twee uur per groep uitgedaagd, waarbij alle sporters vijf escaperooms doorliepen. Daarin gingen ze aan de slag met de thema’s voeding, prestatiegedrag, slaap en herstel, een veilig sportklimaat en fysiek.

Lees meer