Meer dan 200 clinics gegeven en 3000 kinderen geïnspireerd

,

Het Toppers Bij Jou Op School project van Topsport Gelderland blijft een succes. Ook in het schooljaar 2023-2024 zijn er weer heel wat presentaties en clinics gegeven aan kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs. Liefst 32 verschillende topsporters uit 17 verschillende sporten gingen de schoolklassen in. Er werden 83 inzetten gedaan, waarbij naast presentaties liefst 202 clinics werden gegeven en ruim 3000 kinderen werden bereikt.

Lees meer

Nieuwe gesprekstool: Warming-Up Kaarten van Topsport Gelderland

,

Jaarlijks hebben we bij Topsport Gelderland individuele gesprekken met zo’n 300 sporters; jonge talentvolle sporters met een status, sporters die deel uitmaken van een talentprogramma in Gelderland of gearriveerde topsporters. Onlangs hebben we dé Warming-Up Kaarten van Topsport Gelderland geïntroduceerd in ons werk. Deze ‘gesprekstool’ is ontwikkeld door Sportvitaloog Lotte Visschers en Sportmanager Geeke Barmentloo, beiden werkzaam binnen de organisatie.

Lees meer

Topsport Gelderland Talentboost groot succes

,

De door Topsport Gelderland afgelopen zaterdag georganiseerde Talentboost is succesvol verlopen. Zo’n zestig sporters en ouders kwamen af op het event op Papendal, waarbij een informatiemarkt was opgezet en meerdere workshops werden gegeven. Voormalig top-turnster Celine van Gerner was één van de sprekers. De sporters bleken uit liefst zeventien verschillende sporten te komen en daarmee was de groep ook nog eens zeer gemengd. Zowel de informatiemarkt als de workshops werden goed ontvangen.

Lees meer

Kom ook naar de Topsport Gelderland Talentboost op zaterdag 15 juni

,

Op zaterdag 15 juni organiseert Topsport Gelderland op Papendal een speciaal evenement voor sporters, ouders en trainers/coaches; de Topsport Gelderland Talentboost. Het wordt een dag vol workshops, een speurtocht over Papendal, kennismaking met andere topsporters én een themamarkt. Oud-topturnster Celine van Gerner is één van de sprekers. Zij zal voor sporters de inspiratiesessie ‘Durven dromen’ leiden. Wil jij er ook bij zijn? Meld je dan snel aan!

Lees meer

Twee nieuwe bestuursleden voor Topsport Gelderland

,

Het bestuur van Topsport Gelderland is versterkt met Natasja van Brummelen en Jeff Hagelen. Beiden zijn als algemeen bestuurslid toegetreden tot het bestuur dat onder leiding staat van voorzitster Cynthia de Jager. Met hun komst wordt extra ervaring toegevoegd aan de leiding van de organisatie die zich inzet voor talentontwikkeling van Gelderse sporttalenten.

Lees meer

Bijna 500 kinderen geïnspireerd door topsporters tijdens Koningsspelen

,

De Koningsspelen zijn inmiddels een mooie traditie en dat geldt eigenlijk ook wel voor de inzet van sporters van Toppers Bij Jou Op School tijdens de dag. Of eigenlijk dagen, want onze toppers werden zowel afgelopen donderdag als vrijdag ingezet. Bijna 500 kinderen uit het basisonderwijs kregen ditmaal bezoek van een topsporter in hun klas. Zij inspireerden en motiveerden de scholieren met presentaties en clinics. Daarbij kwamen een flink aantal sporten aan bod.

Lees meer

Leerlingen ’t Venster gestart met nieuw keuzevak ‘ontdek je sporttalent’

,

Op de middelbare school ’t Venster in Arnhem is afgelopen week het keuzevak ‘ontdek je sporttalent’ gestart. Dit is een keuzevak voor de leerlingen van de onderbouw en is ontwikkeld in samenwerking met de vakdocenten van ’t Venster en Topsport Gelderland. Er is gestart met een pilot van tien weken en volgend schooljaar is het de bedoeling dat dit keuzevak twintig weken draait. Voor deze pilot hebben we 23 aanmeldingen ontvangen.

Lees meer

Ook succesvolle regionale masterclasses in Arnhem en Nijmegen

,

Nadat eerder al regionale masterclasses rond het thema prestatiegedrag werden gegeven in de regio’s Apeldoorn en de Achterhoek, stonden net voor het Paasweekend ook bijeenkomst gepland voor de regio’s Arnhem en Nijmegen. In totaal zo’n 70 sporters, ouders en trainers/coaches namen daaraan deel op woensdag 27 maart en donderdag 28 maart. Zij kregen workshops van sprekers Pepijn Lochtenberg, Martijn Ruitenberg, Ivo Spanjersberg en Anne Tauber.

Lees meer

Topsport Gelderland een-tweetje: Martijn Spithoven

,

Via het Topsport Gelderland een-tweetje laten we jullie kennismaken met de mensen binnen het team van onze organisatie. Inmiddels zijn de meeste collega’s al aan bod gekomen, maar dat geldt niet voor Martijn Spithoven. Hij is al een tijdje onderdeel van het team, met name in de de regio Arnhem. In dit korte vraaggesprek vertelt Martijn over zijn passie voor sport en het werk dat hij doet.

Lees meer

80 deelnemers eerste regionale masterclass; kom jij naar de volgenden?

,

In Apeldoorn werd woensdagavond de eerste van vier regionale masterclasses rond het thema prestatiegedrag georganiseerd. Het werd een groot succes. Liefst tachtig deelnemers, waaronder sporters, ouders en trainers/coaches leerden daarbij meer over wedstrijdvoorbereiding, met een nadruk op doelen stellen en visualiseren. Sportpsychologen Pepijn Lochtenberg en Martijn Ruitenberg en trampolinespringer Ralph van Tilborg waren de sprekers. In maart zijn er ook regionale masterclasses in Doetinchem, Arnhem en Nijmegen. Heb jij je al aangemeld?

Lees meer