Roel de Maat: “Je gebit heeft invloed op je sportprestaties”

,

Als het om gezond presteren gaat, dan denken veel sporters aan de fysiotherapeut, een sportmedisch onderzoek en meer. Maar denk jij daarbij ook wel eens aan de tandarts? “Een slecht gebit kan een negatieve invloed hebben op je gezondheid, maar zeker ook invloed hebben op je sportprestaties.” In het volgende interview met mensen uit Gelderland die een relatie hebben met topsport en Gelders sporttalent spreken we met tandarts Roel de Maat. Een gezond gebit is voor een sporter misschien nog wel belangrijker dan je denkt.

Lees meer

Een eigen isotone sportdrank maken doe je zo

,

Eind oktober lanceerden we bij Topsport Gelderland een nieuwe campagne over voeding rondom inspanning. Onderdeel daarvan is dat we via artikelen, video’s en andere middelen informatie gaan verschaffen rond het onderwerp. Te beginnen met dit artikel, over het zelf maken van een isotone sportdrank. Het hebben van een goede vochtbalans is namelijk belangrijk voor het leveren van een sportprestatie. Wist je dat je in een handomdraai zelf je eigen sportdrank kunt maken? Het heeft hetzelfde effect als een kant-en-klare sportdrank en je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig.

Lees meer

Topsport Gelderland een-tweetje: Gudo Kramer

,

Sinds begin 2009, anderhalf jaar na de oprichting van de organisatie, staat Gudo Kramer aan het roer van Topsport Gelderland. Sinds die tijd is het team waarmee we werken flink gegroeid. In de afgelopen periode hebben we al meerdere collega’s aan jullie voorgesteld. Ditmaal is het de beurt aan Gudo zelf. Wie is hij, waarom past de rol van directeur van Topsport Gelderland bij hem en waar komt zijn passie voor sport vandaan? Je komt het te weten in dit ‘een-tweetje’.

Lees meer

Succesvolle fysieke Masterclass Herstel op Papendal

,

In het Sport- & Onderwijsgebouw op Papendal is woensdagavond voor het eerst in tijden weer een fysieke masterclass gegeven. De Masterclass Herstel, over slaap en voeding, werd goed bezocht. In twee verschillende sessies werd sporters, trainers/coaches en ouders op een informatieve en interactieve wijze meer geleerd over hoe je je herstel verder kunt optimaliseren. Dat werd gedaan met een masterclass voeding en een masterclass slaap.

Lees meer

Krachttraining voor talentvolle sporters in Nijmegen

,

In de SportQube in Nijmegen trainen drie talentenorganisaties met hun sporters. Hier wordt ook krachttraining gefaciliteerd, wat niet in elk programma wordt toegepast. Krachttraining, op een juiste manier en met goede begeleiding, is voor talenten echter belangrijk met het oog op het aankunnen van een groeiend aantal trainingsuren. Daarom wordt in Nijmegen nu ook krachttraining aangeboden voor jonge talentvolle sporters vanaf 12 jaar. Heb jij interesse? Dan kun je je aanmelden om deel te nemen.

Lees meer

Nieuwe campagne met kennisclips over voeding rondom inspanning

,

Topsport Gelderland heeft een nieuwe voedingscampagne gelanceerd voor sporttalenten en topsporters. Uit onderzoek onder RTC-sporters bleek dat er op het gebied van voeding rondom inspanning, zoals trainingen en wedstrijden, nog veel te winnen valt. Daar spelen we nu op in. Op een speciale pagina op deze website wordt sporters via vijf kennisclips de basis geleerd van een goede balans met voeding voor, tijdens en na de inspanning. In het komende half jaar gaan we online ook vaker stilstaan bij voeding rondom het sporten.

Lees meer

Topsport Gelderland een-tweetje: Reina Beltman

,

Bij Topsport Gelderland is de organisatie in de afgelopen jaren flink gegroeid. De ene collega treedt als sportmanager wat meer op de voorgrond richting sporters, waar anderen weer meer achter de schermen werken. Iedereen heeft echter een belangrijke rol, voor jou als sporter, begeleider of andere belanghebbende. Daarom stellen we ons team dit jaar aan je voor. In deze editie van ons ‘een-tweetje’ leer je Reina Beltman kennen, die onder meer nadrukkelijk bij Toppers Bij Jou Op School en Toppers Bij Jou Op De Werkvloer betrokken is.

Lees meer

Masterclass Herstel over voeding en slaap op 10 november: Meld je aan!

,

Het heeft even moeten duren, maar het kan weer; op woensdagavond 10 november organiseren we voor het eerst in lange tijd weer een masterclass waarbij je fysiek aanwezig kunt zijn. In het Sport- & Onderwijsgebouw op Papendal organiseren we die avond de Masterclass Herstel. Die bestaat uit twee delen; een masterclass over slaap en herstel en een masterclass over voeding. De avond is gericht topsporters en sporttalenten en hun ouders en begeleiders. Dat wil en mag je niet mis. Meld je dus aan en zorg dat je er ook bij bent.

Lees meer

Topsport Gelderland gaat bedrijfsleven inspireren op vitaliteit

,

Het bedrijfsleven en topsport lijken veel op elkaar, maar ze kunnen ook veel van elkaar leren. Daarbij is het voor topsporters en sporttalenten niet moeilijk om een vitale levensstijl aan te houden. Zij zijn immers altijd op zoek naar het optimale prestatiegedrag, werken met duidelijke en meetbare doelen en weten hoe een ongezond leven direct invloed heeft op hun prestaties. Vanuit die gedachte gaat Topsport Gelderland, samen met topsporters en experts, nu het bedrijfsleven proberen te inspireren. Dat doen ze onder de noemer Toppers Bij Jou Op De Werkvloer.

Lees meer

Meld je aan voor de Masterclass Topsportleefstijl met Lisa Kruger op 7 oktober

,

Komende donderdag 7 oktober wordt in het Prestatiecentrum Arnhem, gevestigd in Sporthal Elderveld, een masterclass topsportleefstijl gegeven door Lisa Kruger. Zij is paralympisch zwemster en haalde goud bij de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Bij de Spelen van dit jaar haalde ze in Tokyo zelfs vier medailles, één zilveren en drie bronzen. Tijdens de masterclass die om 19.00 uur begint, deelt Lisa de ervaringen uit haar carrière en neemt ze de deelnemers in de obstakels die zij tegen is gekomen, waarbij de ruimte is om te sparren en vragen te stellen.

Lees meer