Talentclubnetwerk Achterhoek in de steigers gezet

,

In de Hamalandhal in Lichtenvoorde is afgelopen maandagavond de eerste bijeenkomst geweest met het oog op het opzetten van een talentclubnetwerk in de Achterhoek. Geeke Barmentloo van Topsport Gelderland, die ook coördinator talentontwikkeling bij Achterhoek in Beweging is, leidde de avond samen met Bart-Jan Lourens. Hij is sportmanager talentontwikkeling bij Topsport Gelderland. “Het was een geslaagde bijeenkomst, waarbij de aanwezigen de ruimte kregen om hun verwachtingen met betrekking tot het talentclubnetwerk te delen.”

Lees meer

26 sporters geholpen via Coronafonds Topsport Gelderland

,

In totaal 26 Gelderse sporters ontvangen een bijdrage uit het Coronafonds van Topsport Gelderland. Daarmee zijn bijna alle ingediende aanvragen gehonoreerd door de onafhankelijke selectiecommissie. In totaal kwamen namelijk 28 aanvragen binnen. De sporters ontvangen, variërend per persoon en situatie, een bedrag tussen de 250 en 1000 euro. “Op deze manier hopen we sporters wat verlichting te bieden, nadat uit onderzoek bleek dat dat voor velen hard nodig was.”

Lees meer

Topsport Gelderland lanceert Coronafonds voor Gelderse topsporters

,

Topsport Gelderland heeft een Coronafonds gelanceerd voor Gelderse sporters die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen. Via dat fonds kunnen sporters die bij andere regelingen tussen wal en schip vallen een aanvraag doen voor een eenmalige bijdrage. Sporters kunnen via een aanmeldformulier dat hieronder te vinden is tot en met 31 juli een aanvraag indienen. Een onafhankelijke selectiecommissie oordeelt daarna per individu over de daadwerkelijke toekenning van een bedrag.

Lees meer

Bereikbaarheid Topsport Gelderland in zomervakantie

,

De zomervakantie staat voor de deur. Voor Topsport Gelderland betekent dat zoals ieder jaar dat het gebouw waarin wij gevestigd zijn, het Sport- & Onderwijsgebouw op Papendal, gesloten is. Van 13 juli tot en met 23 augustus zijn onze collega’s dus niet in ons kantoor te vinden. Ook zullen zij zelf vakantie vieren, hetzij gespreid. Daarom hebben wij ook deze zomer weer een bereikbaarheidsrooster. Zo kun je ook in de zomervakantie altijd iemand van Topsport Gelderland bereiken als je vragen hebt.

Lees meer

Leer hoe je net als een Tour de France wielrenner je vocht op peil houd

,

Het is op dit moment erg heet buiten. Je lichaam vraagt dan ook meer van je. Vocht is daar een heel belangrijk onderdeel van. Zeker wanneer je sport. Maar hoe weet je of je wel genoeg vocht binnenkrijgt als sporter? In onze nieuwe kennisclip vertelt Karin Lambrechtse je er alles over. Karin is Performance chef en sportdiëtiste bij Team Jumbo-Visma en werkt bijvoorbeeld met de renners in de Tour de France, een wedstrijd waarin het vaak warm is, aan een juiste vochtbalans.

Lees meer

Topsport Gelderland maakt sporters bewust over vochtinname

,

Voldoende vocht binnenkrijgen is voor iedereen belangrijk. Voor een sporter is de juiste hoeveelheid vocht binnenkrijgen misschien nog wel extra belangrijk. Uit een onderzoek waarvoor Topsport Gelderland de opdracht gaf, bleek dat er te weinig gedronken wordt door jonge sporters. Daar willen we hen bij helpen. Daarom is donderdag de ‘Vochtcoach’ gelanceerd. Onder de noemer ‘word je eigen vochtcoach’ worden sporters uitgedaagd om na te denken over hun vochtinname.

Lees meer

Sporttalenten worden uitgedaagd in Talent Academy Ede

,

Bij de Van der Knaaphal zijn afgelopen week de trainingen gestart van de Talent Academy Ede. Daarbij hebben veertien sporttalenten tijdens twee ochtenden voor de eerste keer een uur met elkaar getraind. Deze trainingen, onder begeleiding van trainer Edwin Bouwman, stonden in het teken van kennismaking met de sporters en de oriëntatie op hun beheersing van verschillende vaardigheden. De Talent Academy Ede biedt sporttalenten extra mogelijkheden om zich allround te ontwikkelen en geldt ook als ondersteuning binnen hun sport specifieke training.

Lees meer

Webinar ‘Visualiseren kun je leren’ met Rogier Hoorn op 11 juni

,

Er staat opnieuw een interessant webinar gepland, georganiseerd door Topsport Gelderland. Op donderdag 11 juni om 19.00 uur ‘s avonds kun je meedoen met ‘Visualiseren kun je leren’. In deze online bijeenkomst is sportpsycholoog Rogier Hoorn de spreker. Hij leert jou praktische oefeningen aan om visualisatie thuis, in training en in wedstrijd toe te passen. Wil je meedoen? Meld je dan aan! Na aanmelding ontvang je donderdag in de middag je link om deel te kunnen nemen.

Lees meer

Kennisclip: Train je ademhaling!

,

Iedereen haalt adem. Als sporter zoek je de ademnood min of meer op wanneer je je inspant. Maar wist je dat je je ademhaling ook echt kan trainen? En dat dit bovenal van invloed kan zijn op stress, rust en herstel? Onze nieuwste kennisclip komt Merle Kwak van NWTD aan het woord. Zij legt jou de invloed van ademtraining uit en niet alleen dat; ze laat je ook drie oefeningen zien waarmee jij eenvoudig en snel aan de slag kunt. Kijken dus!

Lees meer

Maarten Tjallingii helpt sporters in webinar met doelen stellen

,

Tijdens een geslaagd webinar heeft Maarten Tjallingii Gelderse sporters, ouders en trainers/coaches woensdagavond verder geholpen met het stellen van doelen. In de ‘Les in succes’ kwam allereerst al de vraag naar voren wat succes nu eigenlijk is. Daarbij werd met sporters gekeken naar hun droomdoel en het plan dat daarbij komt kijken. Tjallingii maakte er een interactieve avond van, waarbij hij veelvuldig gebruik maakte van vragen die via de chat binnenkwamen en ook vragen aan deelnemers stelde.

Lees meer