Topsport Gelderland een-tweetje: Geeke Barmentloo

,

Dit jaar interviewen we onze eigen collega’s bij Topsport Gelderland. Met veertien mensen hebben we namelijk een behoorlijke groep en zij hebben allerlei verschillende functies. In een tijd dat het lastig is om fysiek binnen te lopen op ons kantoor en de collega’s te treffen, leek het ons een goed moment om de werknemers van Topsport Gelderland online te introduceren. In dit tweede interview doen we een ‘een-tweetje’ met sportmanager Geeke Barmentloo.

De interviews die we houden met de collega’s van Topsport Gelderland bestaan telkens uit vijf de vragen. Vijf dezelfde vragen, die iedereen voorgelegd krijgt, maar waar ook iedereen een persoonlijk antwoord op kan geven. Via deze interviews leer je ons team dus net wat beter kennen.

Wie is Geeke en hoe ben je in de sportwereld verzeild geraakt?
“Ik ben Geeke Barmentloo, Sportmanager bij Topsport Gelderland, verantwoordelijk voor de regio’s Arnhem en de Achterhoek. Daarnaast ben ik coördinator talentontwikkeling bij Achterhoek in Beweging (platform Achterhoek Younited). Ook ben ik groot fan van de powernap en heb ik veel interesse voor het thema slaap en herstel.

Ik ben 33 jaar oud en ik kom oorspronkelijk uit Halle, een klein dorpje in de Achterhoek. Nu ben ik met mijn partner en twee kleine kinderen woonachtig in de Arnhem, maar ben nog regelmatig in de Achterhoek te vinden. Ik ben altijd een fanatieke sporter geweest. Daarbij vond ik alle vormen van bewegen leuk en daarom heb ik ook veel verschillende sporten beoefend. Ik heb gevolleybald, geturnd en paardgereden. Paardensport heb ik tot mijn 20e fanatiek gedaan. Ik was elke dag wel op een paard te vinden.

Na de middelbare school ben ik de opleiding sport en bewegen gaan volgen aan het Graafschap College in Doetinchem. Toen ik deze had afgerond, ben ik de opleiding Sport Gezondheid Management gaan doen aan de HAN in Nijmegen en heb ik mijn afstudeerstage bij Topsport Gelderland gedaan. Een jaar nadat ik ben afgestudeerd, ben ik bij Topsport Gelderland teruggekomen. Sindsdien ben ik er werkzaam.”

Sport is emotie. Maar welke emotie in de sport vind jij de mooiste?
“Sporters hebben een passie gevonden waar ze helemaal voor willen gaan. Op het moment dat sporters door hard werken een bepaald doel hebben behaald, die emotie die dan vrijkomt vind ik echt het mooist. Dus de emotie van ‘wauw het is mij gewoon gelukt!’ Het trots op jezelf zijn dat jij die prestatie hebt behaald.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat is het werk dat jij doet bij Topsport Gelderland?
“Ik ben sportmanager van de regio’s Arnhem en de Achterhoek. Dit houdt in dat ik het aanspreekpunt ben voor sporters met een erkende talentstatus vanuit NOC*NSF en sporters met een regiostatus bij Topsport Gelderland. Deze sporters kunnen bij mij terecht met vragen over sport generieke thema’s, zoals onder meer voeding, mentaal, gezond presteren, de combinatie sport en onderwijs, communicatie, et cetera.

Naast sportmanager ben ik coördinator talentontwikkeling bij Achterhoek in Beweging (platform Achterhoek Younited). Daar ben ik verantwoordelijk voor de uitvoeringsagenda 2020-2024 thema talentontwikkeling vanuit het Achterhoekse regionaal sport en beweegakkoord 2020-2030. Daarbij is het doel om een optimale ontwikkelomgeving te creëren zodat jeugd de mogelijkheid krijgt en uitgedaagd wordt om dichtbij huis in een veilige omgeving het beste uit zichzelf te halen.

Ook begeleid ik een aantal schoolprogramma in mijn regio’s en nog twee RTC programma’s: RTC Loopland Gelderland en het RTC badminton. Als gecertificeerd slaapcoach geef ik webinars en workshops over slaap en herstel. Ook bied ik individuele begeleiding met betrekking tot dit thema aan sporters.”

Wat maakt je werk zo leuk?
“Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik mag werken met gemotiveerde sporters die het beste uit zichzelf willen halen. Dat je deze sporter kunt helpen. Daarnaast vind ik het mooi dat ik een bijdrage kan leveren aan het creëren van een optimale ontwikkelomgeving voor elk Gelders kind. Dus dat je van betekenis kunt zijn en impact kan maken. Het ontwikkelen van plannen en opzetten van programma’s vind ik leukst om te doen.”

Als je één advies mocht geven; wat zou jij sporttalenten dan graag meegeven?
“Ga ervoor! Maak je dromen waar en durf dat te doen. Ook als het even tegenzit. De weg om je doel te bereiken gaat niet rechtstreeks omhoog. Ga het gewoon doen, accepteer dat het soms even tegenzit en verzamel de juiste mensen om je heen om dromen waar te maken.”


Wil je meer weten over Geeke’s werk of is ze sportmanager van jouw regio en heb je vragen? Neem dan contact met haar op. Geeke’s gegevens en die van de andere collega’s van Topsport Gelderland, die ook altijd bereikbaar zijn voor vragen, vind je op onze teampagina.

Eerder interviewden we Wouter Hebbink in deze reeks. Het interview met hem lees je hier.

Foto’s: Anouk Boonstra