Topsport Gelderland een-tweetje: Ellen Schravendeel

,

Bij Topsport Gelderland werken we met een vrij grote groep aan collega’s. Sommigen van hen, zoals de sportmanagers, treden wat meer op de voorgrond voor sporters, trainers/coaches en ouders. Anderen zijn vooral achter de schermen werkzaam. In alles wat we doen, is iedereen echter even belangrijk én wellicht krijg ook jij met één van hen te maken. Daarom stellen we in deze interviews alle collega’s voor. Dat is dit keer Ellen Schravendeel, die als proces coördinator misschien wel als een soort cement binnen de organisatie gezien kan worden.

De interviews die we houden met de collega’s van Topsport Gelderland bestaan telkens uit vijf vragen. Vijf dezelfde vragen, die iedereen voorgelegd krijgt, maar waar ook iedereen een persoonlijk antwoord op kan geven. Via deze interviews leer je ons team dus net wat beter kennen.

Wie is Ellen en hoe ben je in de sportwereld verzeild geraakt?
“Ik ben Ellen Schravendeel, 51 jaar oud, geboren en getogen in Barneveld, maar nu woonachtig in Nijmegen met mijn man en zoon. Mijn zus en mijn broer zwommen en mijn moeder was official bij het zwemmen, dus ik ben eigenlijk automatisch gaan zwemmen. Ik was lid bij DWK in Barneveld (De Waterkip), dit was echt een dorpsclub met veel mensen van mijn leeftijd. Dus dat was gewoon heel leuk. Ook onze college Sebastiaan was hier lid. Tot mijn twintigste heb ik gezwommen, totdat ik ben gaan studeren. Later ben ik, na de geboorte van onze zoon, als masterzwemmer (van 20-99+) weer begonnen. Ik was zelf geen topsporter, maar mijn man was een professioneel Canadese ijshockeyer en daardoor is mijn sportwereld heel erg verbreed. Ik kijk nu echt alle sporten.

Via de HAN ben ik bij Topsport Gelderland terechtgekomen. Ik werk al 12,5 jaar bij de HAN als proces coördinator en destijds ontstond Topsport Gelderland vanuit het instituut Sport & Bewegen. Naast mijn werk bij de HAN was ik altijd al geïnteresseerd in Topsport Gelderland. Een paar jaar geleden ben ik Gudo Kramer gaan ondersteunen met het bestuur en dat heeft zich uitgebreid.”

Sport is emotie. Maar welke emotie in de sport vind jij de mooiste?
“Ik vind topsport wel heel leuk om naar te kijken, maar ik ben meer van het gezellig samen sporten, omdat sporten voor iedereen fijn is en voor alle lagen van de samenleving. Wanneer je samen sport en iedereen geniet, dat vind ik een mooie emotie. Dus echt het samen beleven van sport. Ik heb zelf zulke mooie herinneringen aan mijn zwemtijd. Elkaar lekker aanmoedigen en oppeppen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat is het werk dat jij doet bij Topsport Gelderland en wat maakt je werk zo leuk?
“Bij zowel Topsport Gelderland als de HAN ben ik proces coördinator. Daarbij houd ik me bezig met allerlei ondersteunende werkzaamheden. Ik ben heel erg van het ontzorgen van mensen. Wanneer ik zorgen en/of lasten bij mensen weghaal en hen zo in hun kracht kan zetten, dan vind ik dat fijn en daar word ik gelukkig van. En 100% de mensen. Het is een hele leuk club fijne mensen waar ik heel graag mee werk. Dus de mensen, de sport en de verbinding.”

Als je één advies mocht geven; wat zou jij sporttalenten dan graag meegeven?
“Geniet en heb plezier in datgene wat je doet. Dat betekent niet dat je altijd hoeft te genieten, want je mag best afzien of geen zin hebben. Maar wel dat het gehele plaatje jou iets positiefs brengt. Want dan hou je het ook vol. Dus het moet je meer opleveren dan het kost en dan geniet je vanzelf.”


Wil je meer weten over Ellen’s werk of heb je een vraag voor haar of één van de andere werknemers van Topsport Gelderland? Neem dan contact met ons op. Ellen’s gegevens en die van de andere collega’s van Topsport Gelderland, die ook altijd bereikbaar zijn voor vragen, vind je op onze teampagina.

Eerder interviewden we Eline Segers, Gudo Kramer, Reina Beltman, Aschwin Kruders, Bart-Jan Lourens, Nicole Paternotte, Yannick van Harskamp, Lotte Visschers, Geeke Barmentloo en Wouter Hebbink in deze reeks. De interviews met hen lees je door op de namen te klikken.

Foto’s: Anouk Boonstra