Topsport Gelderland een-tweetje: Eline Segers

,

Het team van Topsport Gelderland is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Sommige collega’s treden meer op de voorgrond dan anderen richting sporters, trainers/coaches en ouders, waar anderen meer achter de schermen werken. Voor de organisatie is iedereen echter even belangrijk. Daarom stellen we ons team graag aan jullie voor. Ditmaal Eline Segers, die nog relatief nieuw is bij Topsport Gelderland. Ze werkt aan Toppers Bij Jou Op School en is in de Achterhoek actief.

De interviews die we houden met de collega’s van Topsport Gelderland bestaan telkens uit vijf vragen. Vijf dezelfde vragen, die iedereen voorgelegd krijgt, maar waar ook iedereen een persoonlijk antwoord op kan geven. Via deze interviews leer je ons team dus net wat beter kennen.

Wie is Eline en hoe ben je in de sportwereld verzeild geraakt?
“Ik ben Eline Segers, 23 jaar oud. Als 5-jarig meisje ben ik in de sportwereld verzeild geraakt, omdat ik toen was begonnen met tennissen. Toen nog heel recreatief, maar uiteindelijk is dit opgelopen naar 15 tot 20 uur in de week. Daarbij zou ik naar Amerika gaan om college tennis te gaan spelen. Alleen de coach van de school waar ik de beste connectie mee had, koos uiteindelijk voor een ander meisje. Toen had ik nog wel een andere optie open, maar daar had ik toch een mindere klik mee. Ik dacht; ‘moet ik dan gaan om het gaan, terwijl ik er niet helemaal een goed gevoel bij heb’ en heb uiteindelijk besloten om in Nederland te blijven om mijn studie (International sportmanagement & business) en tennis te combineren. Die combinatie verliep uiteindelijk toch niet helemaal zoals gehoopt, waarna ik voor mezelf een realistische afweging heb gemaakt en toen toch voor mijn studie heb gekozen.

Als bijbaantje naast mijn studie ben ik tennisles gaan geven aan jong en oud. Dit heb ik 2,5 jaar gedaan. Na mijn studie ben ik ook deels het management gaan doen van de tennisschool. Dat was ook wel een leuke combinatie. Door mijn studie ben ik wel in de sportwereld blijven hangen en heb ik bij Topsport Gelderland mijn afstudeerproject gedaan. En ben er blijven hangen.”

Sport is emotie. Maar welke emotie in de sport vind jij de mooiste?
“Ik weet niet of dit per se een emotie is, maar wanneer je aan het sporten bent, dat je het dagelijks leven helemaal los kunt laten. Ik kan bijvoorbeeld op een dag duizend dingen aan mijn hoofd hebben wat ik allemaal nog moet doen. Maar wanneer ik dan op de tennisbaan sta, kan ik dit allemaal loslaten. Die focus van ‘hoofd leeg en gaan’ vind ik mooi aan sport.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat is het werk dat jij doet bij Topsport Gelderland?
“Ik heb eigenlijk twee hoofdtaken. Ik ondersteun Geeke als sportmanager voor de regio Achterhoek, waarbij ik vooral ga over het stukje talentontwikkeling, talentenclubnetwerk en de topsportvriendelijke scholen. Daar heb ik dan contact mee over workshops, et cetera. Daarnaast ga ik de taken van Reina bij Toppers Bij Jou Op School overnemen. Daarvoor zal ik vooral de coördinatie doen, ofwel de aanvragen in behandeling nemen en het verdere contact met de sporters en scholen.”

Wat maakt je werk zo leuk?
“Het werk is gevarieerd. Wat ik leuk vind bij Toppers Bij Jou Op School is het contact met de sporters. Naast dat je de aanvraag met ze inplant, leer je hen ook echt kennen en volg je hun sportontwikkeling. Bij mijn werk in de Achterhoek moet ik er nog wel wat meer inkomen, maar tot nu toe vind ik dat juist heel leuk, omdat je echt wat kan betekenen voor die talenten. Waar ik me als trainster puur met de sport specifieke ontwikkeling bezighield, help ik nu sporttalenten met hun algehele ontwikkeling. Daardoor kan ik nog meer voor de sporttalenten betekenen dan alleen hun specifieke sportontwikkeling.”

Als je één advies mocht geven; wat zou jij sporttalenten dan graag meegeven?
“Ik denk dat het belangrijkste is dat je plezier in je sport houdt. Iedereen heeft natuurlijk wel eens van die momenten dat je er echt geen zin in hebt. Maar als je het gemiddelde plaatje bekijkt, en je nog steeds kan genieten van datgene dat je doet, dat is denk ik het allerbelangrijkste. Op het moment dat je er geen plezier meer in hebt, kun je ook niet alles uit jezelf halen om te bereiken wat je wil bereiken.”


Wil je meer weten over Eline’s werk of heb je een vraag voor haar of één van de andere werknemers van Topsport Gelderland? Neem dan contact met ons op. Eline’s gegevens en die van de andere collega’s van Topsport Gelderland, die ook altijd bereikbaar zijn voor vragen, vind je op onze teampagina.

Eerder interviewden we Gudo Kramer, Reina Beltman, Aschwin Kruders, Bart-Jan Lourens, Nicole Paternotte, Yannick van Harskamp, Lotte Visschers, Geeke Barmentloo en Wouter Hebbink in deze reeks. De interviews met hen lees je door op de namen te klikken.