Topsport Gelderland een-tweetje: Lotte Visschers

,

Je zou Lotte Visschers het kloppende hart van onze organisatie kunnen noemen. Toen Topsport Gelderland, deze maand veertien jaar geleden, werd opgericht was zij er namelijk direct bij. In al die jaren is Lotte een heel belangrijke schakel gebleken. Ze is de derde collega die we nu spreken in deze reeks met interviews waarin dit jaar alle werknemers aan het woord komen. Want ken jij haar nog niet (goed genoeg)? Dan is dit ‘een-tweetje’ een mooie manier om meer over Lotte en haar werk te weten te komen.

De interviews die we houden met de collega’s van Topsport Gelderland bestaan telkens uit vijf de vragen. Vijf dezelfde vragen, die iedereen voorgelegd krijgt, maar waar ook iedereen een persoonlijk antwoord op kan geven. Via deze interviews leer je ons team dus net wat beter kennen.

Wie is Lotte en hoe ben je in de sportwereld verzeild geraakt?
“Ik ben Lotte Visschers, facility manager bij Topsport Gelderland. Ik ben 41 jaar oud en woonachtig in Arnhem met mijn man en twee kinderen van 8 en 10 jaar.

Tot 2007 ben ik zelf middellange afstand atlete geweest en ik heb de studie pedagogisch wetenschappen afgerond. Toen ik mijn sportcarrière beëindigde kwam door mijn netwerk in de topsport in mei 2007 Topsport Gelderland op mijn pad. Topsport Gelderland was toen net opgericht en ze zochten iemand om het team te komen versterken. Dus vanaf de oprichting van Topsport Gelderland ben ik er werkzaam.”

Sport is emotie. Maar welke emotie in de sport vind jij de mooiste?
“De emotie die vrijkomt bij het behalen van een sportsucces. Maar niet alleen gericht op uitslagen. Ook bijvoorbeeld bij het verbeteren van jezelf. Er is namelijk maar één plek voor de winnaar, maar daarachter zijn ook heel veel sporters die nooit op het podium komen, maar die net zo blij kunnen zijn omdat ze zichzelf hebben verbeterd.

Maar aan de andere kant van het verhaal zie je natuurlijk ook heel vaak de teleurstelling. Dat hoort er ook bij, het is wel heel hard, maar dat maakt het ook weer heel menselijk. Hoewel je hier niet het woord mooi aan kan plakken, zijn al deze facetten wat sport voor mij mooi maakt.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat is het werk dat jij doet bij Topsport Gelderland?
“Bij Topsport Gelderland werk ik vanuit een centrale positie, in mijn management rol is dat het coördineren en monitoren van allerlei werkprocessen. Het hart van onze werkzaamheden bij Topsport Gelderland zit hem echt in de sportmanagers die meer lokaal werken. Terwijl wij ook een provinciale opdracht hebben vanuit sportbonden en de provincie en dat moet lokaal samenkomen. Daarin heb ik wel echt de verbindende rol.”

Wat maakt je werk zo leuk?
“De diversieteit, zowel in het team als in de werkzaamheden maakt het zo ontzettend leuk. In de jaren dat ik werkzaam ben bij Topsport Gelderland is het werk altijd heel dynamisch en divers geweest, waardoor ook nooit verveling heeft toegeslagen.

Wat ik ook mooi vind aan ons team is dat we heel praktisch denkend zijn. De Covid-situatie is daar een goed voorbeeld van. Hoewel je deze situatie liever niet wil hebben, brengt dit allemaal wel nieuwe leuke dynamieken en werkprocessen met zich mee. We bekijken meteen de situatie; hoe gaan we hiermee om en hoe gaan we schakelen om de talenten en sporters vooruit te helpen?”

Als je één advies mocht geven; wat zou jij sporttalenten dan graag meegeven?
“Wat ik heb geleerd van mijn sportperiode, is toch echt wel dat je je successen moet vieren. Het zit namelijk heel erg in de aard van sporters om meteen maar door te gaan en altijd meer te willen. En dat moet ook aan één kant, want je moet ook ambitieus zijn. Maar als ik nu terugkijk naar mijn carrière, vond ik het moeilijk om er ook echt van te genieten. Dus mijn advies is dat als je jezelf verbeterd, je er ook echt even stil bij mag staan en niet meteen de volgende ochtend moet denken; en we gaan weer door! Als je meer van je successen geniet, geniet je volgens mij ook meer van je hele sportcarrière.”


Wil je meer weten over Lotte’s werk of heb je een vraag voor haar of één van de andere werknemers van Topsport Gelderland? Neem dan contact met ons op. Lotte’s gegevens en die van de andere collega’s van Topsport Gelderland, die ook altijd bereikbaar zijn voor vragen, vind je op onze teampagina.

Eerder interviewden we Geeke Barmentloo en Wouter Hebbink in deze reeks. De interviews met hen lees je door op de namen te klikken.

Foto’s: Anouk Boonstra