Topsport Gelderland een-tweetje: Reina Beltman

,

Bij Topsport Gelderland is de organisatie in de afgelopen jaren flink gegroeid. De ene collega treedt als sportmanager wat meer op de voorgrond richting sporters, waar anderen weer meer achter de schermen werken. Iedereen heeft echter een belangrijke rol, voor jou als sporter, begeleider of andere belanghebbende. Daarom stellen we ons team dit jaar aan je voor. In deze editie van ons ‘een-tweetje’ leer je Reina Beltman kennen, die onder meer nadrukkelijk bij Toppers Bij Jou Op School en Toppers Bij Jou Op De Werkvloer betrokken is.

De interviews die we houden met de collega’s van Topsport Gelderland bestaan telkens uit vijf vragen. Vijf dezelfde vragen, die iedereen voorgelegd krijgt, maar waar ook iedereen een persoonlijk antwoord op kan geven. Via deze interviews leer je ons team dus net wat beter kennen.

Wie is Reina en hoe ben je in de sportwereld verzeild geraakt?
“Ik ben Reina Beltman, 25 jaar oud en woonachtig in Nijmegen. Ik ben bijna afgestudeerd van de master voeding en gezondheid, dat valt onder gezondheidswetenschappen. Voor deze studie heb ik ook nog hbo-sportkunde gedaan. Ik ben een analytisch en gedreven persoon, met de niet lullen maar poetsen mentaliteit. Maar ook ben ik wel in voor een praatje en voor gezelligheid.

Door mijn ouders ben ik in de sportwereld verzeild geraakt. Zij waren allebei turntrainers en als we dan geen oppas hadden, dan ging ik met ze mee naar de turnhal. Als je kind bent is de turnhal net een grote speeltuin, dus ik vermaakte me daar altijd prima. Ik ging eigenlijk steeds meer de oefeningen nadoen die de turnmeisjes aan het doen waren. Totdat mijn ouders op een gegeven moment zeiden dat ik misschien toch zelf een keer een lesje mee kon doen. Zo heb ik eigenlijk alles spelenderwijs geleerd.”

Sport is emotie. Maar welke emotie in de sport vind jij de mooiste?
“Focus. Dat komt omdat ik mijzelf als sporter helemaal kon afsluiten van de buitenwereld op het moment dat ik een wedstrijd inging. Je sluit jezelf helemaal af, niets is meer belangrijk voor je behalve je oefening/wedstrijd, je hoort vaak ook helemaal niemand meer, je zit helemaal in je eigen coconnetje. Dat moment ook bij andere sporters zien, vind ik heel mooi!”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat is het werk dat jij doet bij Topsport Gelderland?
“Ik ben projectmanager van Toppers Bij Jou Op School, Talents 2 Tokio en Toppers Bij Jou Op De Werkvloer. Dat laatste is een nieuw project in ontwikkeling. We gaan met topsporters en specialisten naar bedrijven, waar ze presentaties gaan geven over vitaliteit. Ook een hele mooie ontwikkeling is dat ik me bezig ga houden met voeding voor sporters van Topsport Gelderland. Dit wordt niet iets op diëtisten niveau, maar ik word meer de overkoepelende persoon binnen Topsport Gelderland die sporters kunnen gaan benaderen als het om voeding gaat. We hebben nu bijvoorbeeld ook kennisclips opgenomen die we gaan plaatsten en we gaan workshops geven waar echt de basis van voeding aan bod komt.”

Wat maakt je werk zo leuk?
“Ik vind het superleuk dat ik nu een steentje kan bijdragen aan de sportcarrières van andere sporters. Waar Topsport Gelderland dat voor mij ook heeft gedaan als jonge sporter. Ik weet wat de jonge sporters meemaken en hoe hun leven eruitziet. Ik vind het gewoon heel mooi om daarin te kunnen bijdragen. Maar het is ook leuk om sporters in hun maatschappelijke carrière naast de sport te kunnen helpen. Bijvoorbeeld om ze te leren presenteren. Ook de combinatie van mijn studie en mijn werk bij Topsport Gelderland vind ik leuk. Mijn studie achtergrond is best wel wetenschappelijk en theoretisch, maar alles wat ik heb geleerd kan ik bij Topsport Gelderland toepassen in de praktijk.”

Als je één advies mocht geven; wat zou jij sporttalenten dan graag meegeven?
“Geniet! Geniet van wat je allemaal meemaakt. Ook van de mindere dingen, maar ook zeker van de mooie dingen! De overwinningen, de grote wedstrijden. Ik heb zelf uit mijn eigen sportcarrière gemerkt dat je daar helemaal niet echt bij stilstaat en dat je heel snel denkt van; klaar, what’s next? Geniet er goed van, deze momenten zijn zo bijzonder! Je maakt zoveel mooie dingen mee die je de rest van je leven nog bij je draagt.”


Wil je meer weten over Reina’s werk of heb je een vraag voor haar of één van de andere werknemers van Topsport Gelderland? Neem dan contact met ons op. Reina ’s gegevens en die van de andere collega’s van Topsport Gelderland, die ook altijd bereikbaar zijn voor vragen, vind je op onze teampagina.

Eerder interviewden we Dick Boschman, Aschwin Kruders, Bart-Jan Lourens, Nicole Paternotte, Yannick van Harskamp, Lotte Visschers, Geeke Barmentloo en Wouter Hebbink in deze reeks. De interviews met hen lees je door op de namen te klikken.

Foto’s: Anouk Boonstra