Topsport Gelderland een-tweetje: Nicole Paternotte

,

Het schooljaar zit er bijna op en dat wil automatisch zeggen dat het volgende schooljaar alweer vrij snel voor de deur staat. Bij Topsport Gelderland betekent dat vaak ook dat er flink wat nieuwe stagiaires aansluiten bij het team. Nicole Paternotte is binnen onze organisatie de stagecoördinator. Maar wat doet ze nu precies en wie is ze verder? In deze serie interviewen we de collega’s van Topsport Gelderland en in dit vijfde interview stelt Nicole zich aan jullie voor.

De interviews die we houden met de collega’s van Topsport Gelderland bestaan telkens uit vijf de vragen. Vijf dezelfde vragen, die iedereen voorgelegd krijgt, maar waar ook iedereen een persoonlijk antwoord op kan geven. Via deze interviews leer je ons team dus net wat beter kennen.

Wie is Nicole en hoe ben je in de sportwereld verzeild geraakt?
“Ik ben Nicole Paternotte, stagecoördinator bij Topsport Gelderland. Ik ben 43 jaar, geboren in een plaatsje onder Amsterdam, maar ik ben nu woonachtig in Rhenen met mijn vriend, mijn zoon en hond. Van jongs af aan ben ik sportliefhebster en ik ben eigenlijk met sport opgegroeid. Als kind  heb ik geturnd en getennist. Ooit zei mijn docent op de lagere school; ‘als Nicole een beroep gaat kiezen is dat iets in de sport’. Hij had me al heel goed in de smiezen. Na de middelbare school heb ik de ALO gedaan en zo ben ik eigenlijk in de sportwereld terechtgekomen.

Voordat ik bij de HAN en Topsport Gelderland ben gaan werken heb ik bij de tennisbond gewerkt. Daar ben ik begonnen te werken in de sport, hierna heb ik de overstap gemaakt naar de HAN en vanuit daar ben ik voor één dag in de week bij Topsport Gelderland terechtgekomen. Het is een leuke afwisseling tussen het werkveld en de sport.”

Sport is emotie. Maar welke emotie in de sport vind jij de mooiste?
“Ik vind als je als team ergens naartoe werkt en dan een overwinning behaalt het mooist, bijvoorbeeld met Max Verstappen. Wanneer hij wint, heeft hij eigenlijk met heel zijn team gewonnen. Dus wanneer je samen naar dat ene doel streeft en wanneer je dat dan haalt, die emotie die dan vrijkomt vind ik de mooiste emotie in de sport. Misschien vind ik dit wel mooier dan de winst zelf.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat is het werk dat jij doet bij Topsport Gelderland?
“Ik ben stage coördinator, dus alle studenten die graag bij Topsport Gelderland willen stagelopen komen eigenlijk bij mij binnen. Dan heb ik sollicitatiegesprekken met deze studenten en ik bedenk samen met een sportmanager van Topsport Gelderland de stageopdrachten voor de studenten. De sportmanager begeleidt de student inhoudelijk, ik heb vooral een coördinerende rol. Daarnaast houd ik me bezig met administratieve dingen zoals stagecontracten, sollicitatiegesprekken en eindgesprekken met de studenten.”

Wat maakt je werk zo leuk?
“Sowieso het team. Iedereen is begaan met sport en met de ontwikkeling van de sporters. Ik vind het supergaaf dat Topsport Gelderland allerlei faciliteiten aanbiedt om het talent zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. En dat ik daar een steentje aan mag bijdragen vind ik heel mooi. Stagiaires kennis en ervaring laten opdoen bij Topsport Gelderland vind ik een hele mooie verbinding tussen sport, het werkveld en het onderwijs.”

Als je één advies mocht geven; wat zou jij sporttalenten dan graag meegeven?
“Blijf altijd plezier houden in je sport! Als sporters, zeker op jonge leeftijd, bijvoorbeeld in een selectie of bondsprogramma komen dan wordt er gelijk zoveel van ze verwacht. Dan wordt het meteen presteren en gaat vaak het hele leuke en het plezierige er snel af. En juist dat plezier maakt een sporter zo goed. Omdat hij of zij dan in een ontspannen modus zit waardoor die optimaal kan presteren. En tuurlijk heb je gezonde spanning nodig, maar soms kan het lichaam nog wel eens doorslaan naar dat het te stressvol wordt. Ik denk dat dat op jonge leeftijd niet ten goede komt. Dus blijf plezier houden in je sport!”


Wil je meer weten over Nicole’s werk of heb je een vraag voor haar of één van de andere werknemers van Topsport Gelderland? Neem dan contact met ons op. Nicole’s gegevens en die van de andere collega’s van Topsport Gelderland, die ook altijd bereikbaar zijn voor vragen, vind je op onze teampagina.

Eerder interviewden we Yannick van Harskamp, Lotte Visschers, Geeke Barmentloo en Wouter Hebbink in deze reeks. De interviews met hen lees je door op de namen te klikken.

Foto’s: Anouk Boonstra