Frequently asked questions (FAQ).

Heb je een vraag voor Topsport Gelderland? Kijk dan eens door deze pagina. Wie weet is hij dan al beantwoord. Natuurlijk kun je bij overige vragen ook contact met ons opnemen.

Hoe kom ik aan een talent of topsport status?
Naar aanleiding van jouw niveau en/of je prestaties bepaalt jouw eigen bond of en wanneer je in aanmerking komt voor een talentstatus. Iedere bond hanteert hiervoor haar eigen richtlijnen, bijvoorbeeld het behalen van een bepaalde limiet, een top-5 ranking op een NK, deelname bij een Regionaal Talent Centrum (RTC), et cetera.

Elke regionale topsportorganisatie, zoals Topsport Gelderland, heeft via NOC*NSF inzicht in de gegevens van sporters met een talent-/topsportstatus. Topsport Gelderland kan jou dus laten weten of je op dit moment een talentstatus hebt. Wanneer je wilt weten welke richtlijnen jouw bond hanteert en of/wanneer je in aanmerking komt voor een talentstatus, kan je dit dus het beste bij jouw eigen bond navragen.

Wat kan Topsport Gelderland voor mij betekenen?
Topsport Gelderland beschikt over veel verschillende expertises. Sommigen worden ingevuld door medewerkers van Topsport Gelderland, bij andere expertises worden experts uit het netwerk ingezet. Klik hier om meer te lezen over de verschillende onderwerpen (expertises) waarvoor je bij ons terecht kunt.

Hoe kan ik met de voor mij juiste persoon binnen Topsport Gelderland in contact komen?
Bij wie kan jij terecht met jouw vraag?  Klik op “ons team” en vind de sportmanager die in jouw regio werkzaam is. Hij of zij helpt jou graag verder.

Ik heb voor mijn opleiding een bewijs nodig van mijn talent-/topsportstatus. Hoe kom ik hieraan?
In het verleden maakte Topsport Gelderland topsportpasjes voor alle sporters met een talent/topsportstatus. Later is dit vervangen door een digitale bevestiging, die per mail werd verstuurd. Per 1 januari 2017 zijn de bonden zelf verantwoordelijk om sporters te informeren over hun status. Echter blijkt in de praktijk dat dit niet altijd gebeurt. Hierdoor kan je nog steeds bij Topsport Gelderland terecht voor een digitale bevestiging, maar deze wordt alleen op aanvraag verstrekt.

Ik heb een deskundige nodig die mij kan helpen bij mijn probleem. Waar kan ik terecht?
Wanneer je op onze contactpagina kijkt zie je welke sportmanager tot jouw regio behoort. Je kunt met hem of haar contact opnemen met je vraag. Overigens kun je ook bij hen terecht voor algemene vragen, wanneer je niet precies weet aan welke medewerker je jouw vraag moet stellen. Je wordt dan vervolgens snel te woord gestaan en waar nodig doorverwezen naar de juiste medewerker binnen Topsport Gelderland.

Kan Topsport Gelderland mij financieel ondersteunen?
Nee, dat is niet mogelijk. Wel zijn er financiële ondersteuningsmogelijkheden voor bepaalde expertise trajecten. Bijvoorbeeld ondersteuning voor een traject met een sportpsycholoog, sportdiëtist of voor sportmedische kosten. Echter is dit niet vanzelfsprekend en is er voorafgaande aan het traject met de expert een gesprek nodig met de sportmanager uit jouw regio. Klik hier om de contactgegevens van de sportmanager te vinden die in jouw regio werkzaam is.

Ook is er de mogelijkheid om jezelf als sporter “te verkopen” in de vorm van presentaties en/of clinics. Voor meer informatie hierover bekijk het project Toppers Bij Jou Op School.

Ik heb vragen over de combinatie school/mijn vervolgopleiding en topsport. Kan ik hiervoor terecht bij Topsport Gelderland?
Absoluut. Topsport Gelderland heeft veel contact met verschillende onderwijsinstellingen in de regio en daarnaast veel ervaring met de mogelijkheden van het zo goed mogelijk combineren van school en sport. Ook daarvoor kun je contact opnemen met de sportmanager uit jouw regio.

Mijn bedrijf/organisatie zou graag partner willen worden van Topsport Gelderland. Hoe gaat dit in zijn werk?
Topsport Gelderland staat altijd open voor nieuwe partijen die mee willen helpen om voor sporters een zo gunstig mogelijk topsportklimaat te creëren. Om een gesprek aan te vragen over hoe je partner kunt worden van Topsport Gelderland, kun je contact opnemen met Gudo Kramer: gudo@topsportgelderland.nl / 06-51 36 25 89.

Ik zou graag stage willen lopen bij Topsport Gelderland. Hoe kan ik dit aanpakken?
Topsport Gelderland verwelkomt ieder semester stagiaires vanuit verschillende (MBO/HBO/Universitaire) opleidingen. Vanuit de studie achtergrond en interesse van de student en de behoefte en mogelijkheden vanuit Topsport Gelderland wordt tijdens een intakegesprek gekeken naar een passende invulling. Voor meer informatie of je stage-aanvraag kun je contact opnemen met de stagecoördinator van Topsport Gelderland, Nicole Paternotte: nicole.paternotte@han.nl / 06-22 67 95 24.

Hoe gaat Topsport Gelderland met mijn gegevens om?
In lijn met de AVG heeft Topsport Gelderland een privacyverklaring opgesteld. Die kun je hier vinden.

Waar is het kantoor van Topsport Gelderland gevestigd?
Het hoofdkantoor van Topsport Gelderland is gevestigd op Papendal te Arnhem. Klik hier voor onze exacte locatie.