Over ons.

Topsport Gelderland is dé partij op het gebied van talentontwikkeling, en daarom onmisbaar bij het faciliteren, ondersteunen en begeleiden van de Gelderse talenten. Waar zij hard achter de schermen werkt om het beste uit de talenten naar boven te halen, biedt zij voor de schermen letterlijk en figuurlijk een podium voor talent. Door middel van een uitgebreid faciliteitennetwerk biedt Topsport Gelderland haar talenten het optimale.

In samenwerking met haar partners maakt Topsport Gelderland het mogelijk deze diensten te leveren aan haar talenten. Topsport Gelderland is een initiatief van HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ondersteund door NOC*NSF en de Provincie Gelderland.

Doelgroepen en expertisegebieden

Bij Topsport Gelderland bedienen we diverse doelgroepen. De voornaamste daarin zijn sporters, trainers/coaches, ouders en organisaties. Klik op de doelgroep voor informatie voor en over de betreffende doelgroep.

Om iedereen optimaal te kunnen bedienen en onze expertise op een goede manier te delen, werken wij met expertisegebieden. Dat zijn de volgende: voeding, fysiek (strength & conditioning), prestatiegedrag, ouders, medisch, anti-doping, communicatie, onderwijs en trainers/coaches. Op onze verzamelpagina zijn ze allemaal te vinden.

Ambities

In de ontwikkeling van sporttalent naar de absolute top zijn veel factoren en krachten van belang. Vaak wordt hierbij de focus gelegd op technische ontwikkeling, terwijl juist de maatschappelijke aspecten een grote invloed hebben. Dat is waar Topsport Gelderland over gaat. Zij begeleidt, biedt een platform en creëert faciliteiten voor de Gelderse talenten op het gebied van hun sport én maatschappelijke carrière.

De missie van Topsport Gelderland luidt als volgt:
Topsport Gelderland zet zich in voor de vooruitgang en het welzijn van (aankomende) topsporters in de provincie Gelderland.

Voorop staan natuurlijk de kerntaken van Topsport Gelderland. Deze worden uitgevoerd met én voor sporters, ouders, trainers, Gelderse gemeenten en -overheden, samenwerkingspartners, onderwijs -en medische instellingen en diverse andere betrokken organisaties. De kerntaken van Topsport Gelderland luiden als volgt:

1. het begeleiden, adviseren en faciliteren van talenten en topsporters.
2. het stimuleren en adviseren van (sport)organisaties met betrekking tot topsportinfrastructuur.
3. het verwerven van financiële middelen t.b.v. de ondersteuning van talenten en topsporters.
4. het promoten van topsport(ers).