Over ons.

‘Topsport Gelderland draagt bij aan de ontwikkeling van sporters met talent en ambitie om hun sportieve droom te realiseren’

Sinds 2007 is Topsport Gelderland dé expert op het gebied van talentontwikkeling in de (top)sport. Ons ambitieus en gedreven team werkt dagelijks aan het verwezenlijken van de sportieve dromen van zowel talentvolle sporters als topsporters. We investeren intensief in eigen kennis en expertise, en daarnaast werken we nauw samen met diverse partners. Elk van deze partners levert een cruciale bijdrage aan het dynamische speelveld van talentontwikkeling en topsportbegeleiding.

Wij geloven dat we impact kunnen maken door oog te hebben voor het volledige speelveld en de daarmee gepaarde trends en ontwikkelingen. Dit maakt Topsport Gelderland een betrouwbare en professionele organisatie die met passie en toewijding werkt aan het realiseren van sportieve ambities.

Topsport Gelderland is een initiatief van de Academie Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ondersteund door Provincie Gelderland.

Visie en werkwijze

De kerntaak van Topsport Gelderland is het informeren, adviseren en begeleiden van sporters. Alle werkzaamheden en projecten zijn hier direct aan verbonden en dragen bij aan onze missie. Of het nu gaat om het beantwoorden van vragen van ouders, begeleidingsgesprekken met sporters, het adviseren van scholen of inspirerende workshops met bedrijven, wij dragen bij aan de ontwikkeling van getalenteerde en ambitieuze sporters die hun sportieve droom willen realiseren.

Om onze ambitie te verwezenlijken, begeleiden wij sporters vanuit een allesomvattende benadering die gericht is op het waarborgen en bevorderen van hun welzijn en prestaties, zowel tijdens als na hun sportcarrière. Dit komt naar voren in het model op de afbeelding.

Centraal staat de zelfkennis van de sporter. Zelfkennis stelt sporters in staat betere en juistere keuzes te maken met betrekking tot hun verdere (sportieve) ontwikkeling, wat bijdraagt aan hun veiligheid in de sport en het maximaliseren van hun potentieel. Zo helpt zelfkennis o.a. sporters hun sterke en minder sterke punten te ontdekken, veerkracht te vergroten en persoonlijke doelen aan te scherpen.

Zelfkennis is dan ook de katalysator om de onderdelen leefstijl, mentaal, talenten en omgeving te verkennen en te ontwikkelen. Gezamenlijk vormt het de basis voor ons werk, om zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van sporters met talent en ambitie.

Klik hier (PDF) voor de uitgebreide versie van ons model op topsport -en talentontwikkeling.