Topsport Gelderland een-tweetje: Hein van Teeffelen

,

Het is al even geleden dat we een Topsport Gelderland een-tweetje publiceerden. We hadden alle collega’s binnen het team immers gehad. Sinds kort is Hein van Teeffelen echter nieuw binnen ons team. Hij is de opvolger van Martijn Spithoven als programmamanager van de regio Arnhem. En dus legden we ook Hein vijf vragen voor, waar hij enthousiast antwoord op heeft gegeven. Je leert hem beter kennen via dit interview.

De interviews die we houden met de collega’s van Topsport Gelderland bestaan telkens uit vijf vragen. Vijf dezelfde vragen, die iedereen voorgelegd krijgt, maar waar ook iedereen een persoonlijk antwoord op kan geven. Via deze interviews leer je ons team dus net wat beter kennen.

Wie is Hein en hoe ben je in de sportwereld verzeild geraakt?
“Mijn naam is Hein van Teeffelen, programmamanager voor de regio Arnhem. Ik ben 50 jaar oud en woon met mijn vrouw en dochter in Wijchen. Van oorsprong ben ik maatschappelijk werker en heb ik bedrijfskunde gestudeerd. De laatste vijf jaar heb ik als manager bij een grote zorgorganisatie gewerkt. Na de zwemlessen ben ik begonnen met judo, maar al snel ben ik overgestapt naar basketbal, waar ik altijd wel bij gebleven ben. Ik ben daar bij het bestuur actief geweest en op dit moment coach ik een meisje onder 18 team in het basketbal. Daarnaast houd ik me ook nog bezig met technische ondersteuning binnen mijn eigen vereniging.

Naast basketbal vind ik ook andere sporten leuk. Zo wissel ik basketbal af met wielrennen, mountainbiken, zwemmen en krachttraining. Af en toe maak ik ook een uitstapje naar een andere sport om mezelf een nieuwe uitdaging te geven, zoals een halfjaar skiles, schaatsles of boksles. Ik vind heel veel dingen leuk en zou het liefst de hele dag sporten.”

Sport is emotie. Maar welke emotie in de sport vind jij de mooiste?
“Emoties die bij verliezen horen vind ik eigenlijk het mooist: de teleurstelling, het verdriet. Winnen is vaak de bekroning van het proces, maar wanneer je verliest, moet je opnieuw oplossingen bedenken, je aanpassen en reflecteren. Dan ben je veel intensiever bezig met je proces. Ik denk dat veel sporters, op een enkeling na, meer bezig zijn met hun verlies. Wat je daaruit haalt en wat je daarvan leert, is vaak waardevoller. Daarom vind ik de emoties die bij verliezen horen eigenlijk mooier.”

Wat is het werk dat jij doet bij Topsport Gelderland?
“Als programmamanager voor de regio Arnhem ondersteun ik meerdere RTC’s (Regionale Trainingscentra) bij uiteenlopende vraagstukken en uitdagingen. Daarnaast vervul ik een dubbele rol bij Sportbedrijf Arnhem, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het verbinden van talenten die actief zijn in Arnhem met de verschillende programma’s.”

Wat maakt je werk zo leuk?
“Wat ik leuk vind aan mijn werk, is dat ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van talenten en kan kijken waar ik van waarde ben. Ik zoek naar manieren om impact te maken, zodat talenten beter en vaker kunnen sporten. Dit probeer ik met een brede blik te doen, door niet alleen te focussen op dat ene toptalent, maar ook te kijken naar kinderen die vooruit willen, zowel individueel als binnen programma’s.

Daarnaast vind ik het geweldig om zelf meer kennis op te doen en van mijn hobby mijn werk te maken. De hele dag bezig zijn met sport en de thema’s die daarmee te maken hebben, vind ik enorm leuk. Ik werk graag in omgevingen waar gesport wordt; dat zijn vaak plekken waar veel mensen samenkomen en op een leuke manier met elkaar omgaan.”

Als je één advies mocht geven; wat zou jij sporttalenten dan graag meegeven?
“Focus niet alleen op het eindresultaat, maar vooral op het proces, en zorg ervoor dat je het altijd leuk blijft vinden, ook als het even wat minder gaat.”


Wil je meer weten over Hein’s werk of heb je een vraag voor hem of één van de andere werknemers van Topsport Gelderland? Neem dan contact met ons op. Hein’s gegevens en die van de andere collega’s van Topsport Gelderland, die ook altijd bereikbaar zijn voor vragen, vind je op onze teampagina.

Eerder interviewden we Nadiah Krachten, Donny Stumpel, Martine Willemsen, Merle van Benthem, Ellen Schravendeel, Eline Segers, Gudo Kramer, Reina Beltman, Aschwin Kruders, Bart-Jan Lourens, Nicole Paternotte, Yannick van Harskamp, Lotte Visschers, Geeke Barmentloo en Wouter Hebbink in deze reeks. De interviews met hen lees je door op de namen te klikken.