Vochtcoach campagne belangrijk en succesvol

,

Het is deze donderdag, nu we dit bericht publiceren, de warmste dag tot nu toe in 2021. Een dag om er extra goed op te letten of je wel genoeg drinkt. Maar eigenlijk is elke dag dat. Een jaar geleden lanceerden we daarom bij Topsport Gelderland de Vochtcoach. Via dat project heeft Topsport Gelderland aandacht besteed aan het drinkgedrag van talentvolle (top)sporters. Uit een eerder onderzoek bleek namelijk dat tijdens trainingen er te weinig aandacht was voor voldoende drinken. De campagne is een succes gebleken.

“Naast dat er weinig aandacht was voor het drinkgedrag en sporters niet genoeg dronken, bleek uit onderzoek dat er ook niet voldoende bekend was hoeveel er gedronken moest worden en hoe belangrijk dat is”, legt Dick Boschman uit. Hij is sportmanager bij Topsport Gelderland en aanjager van het Vochtcoach project. “Daarom hebben we bij Topsport Gelderland een bidon en campagne ontwikkeld, om hier meer aandacht voor te vragen én aan te besteden. De trainers/coaches zijn hierin een belangrijke schakel.”

500 Topsport Gelderland bidons uitgedeeld
Het onderzoek kwam er ook niet helemaal uit het niets. “Het viel mij al vaker op dat ik het gevoel had dat er te weinig gedronken werd. Het uitgevoerde onderzoek door studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen bevestigde dat”. Ondertussen zijn er ruim 500 bidons uitgedeeld en krijgen we regelmatig vragen van sporters hoe ze deze bidon kunnen bemachtigen. “De bidon is écht een succes. Hij is transparant zodat je snel ziet of je voldoende gedronken hebt en er staan simpele tips op. We zien hem bij trainingen voorbij komen, maar hij is ook al gespot bij de supermarkt en zelfs in de klas. De QR code op de bidon wordt ook veel gebruikt. Met die QR code kom je snel en eenvoudig op de speciale campagne pagina met praktische tips over hoe je je eigen vochtcoach kunt worden.”

Topsport Gelderland blijft continu aandacht besteden aan een goede vochtinname. Nu het zulk warm weer is, is het een extra moment om jezelf de vraag te stellen; Drink ik voldoende? Kijk op www.topsportgelderland.nl/vochcoach voor meer informatie.