Voortgezet onderwijs en topsport: Topsport Gelderland helpt je verder

,

Wanneer je op de middelbare school zit en veel talent voor sport blijkt te hebben, kunnen school en sport op een gegeven moment met elkaar gaan botsen. Wat zijn dan je mogelijkheden? Hoe lukt het jou dan je diploma te behalen en ook je trainingsuren te blijven maken? Bij Topsport Gelderland zijn we expert op dat gebied en via onze sportmanagers helpen we je daarom ook graag op weg.

Binnen het voortgezet onderwijs zijn er verschillende mogelijkheden. We zetten ze heel kort op een rijtje voor je:

  • In Gelderland zijn er drie Topsport Talentscholen; Het Veluws College in Apeldoorn, de SSgN in Nijmegen en het Beekdal Lyceum in Arnhem. Zij zijn ingericht en ervaren in het aanbieden van vergaande maatregelen en begeleiding rondom sporttalent.
  • Reguliere voortgezet onderwijs scholen kunnen jou als sporttalent ook verder helpen in de combinatie sport en school, wanneer zij dat willen. Wettelijk is daar best veel voor mogelijk, maar reguliere scholen weten niet altijd de mogelijkheden hiervan. Wij kunnen de scholen ook helpen met het inrichten daarvan en treden graag samen met jou in contact met hen.
  • Sinds 1 januari van dit jaar is het voor individuele status-sporters op reguliere voortgezet onderwijs scholen ook mogelijk om dezelfde faciliteiten te krijgen als een sporttalent op een Topsport Talentschool.

Hoe dit werkt en wat voor jou mogelijk is, is van veel factoren afhankelijk. Graag beantwoorden we je vragen, dus neem gerust contact op met ons. Bekijk op onze teampagina wie de sportmanager van jouw regio is om te zien bij wie je terecht kunt.