Turntalenten krijgen looptraining van potentiële olympiër

,

Het was een mooi voorbeeld van hoe sporten elkaar kunnen versterken én hoe dat in Nijmegen ook daadwerkelijk gebeurt. Maandag hebben turnsters van De Hazenkamp Gymsports een hardlooptraining gekregen van Mike Foppen. Hij is als hardloper zelf dichtbij kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio. De training kwam er dankzij de hulp van sportmanager Yannick van Harskamp van Topsport Gelderland, die namens de organisatie in de SportQube actief is.

“Afgelopen vrijdag was ik met Tara Duncanson, die hoofdcoach is bij de Hazenkamp, alle voorbereidingen aan het doen om het turnen corona-proof te maken”, vertelt Yannick. “Daarbij vertelde ze dat ze een groep graag een training hardlopen zou geven. Zo kunnen zij weer rustig beginnen met opbouwen, na de lange stop door de coronatijd. Daarom stelde ik voor om Team Zevenheuvelen te vragen of zij de training wilden verzorgen.”

In Mike Foppen, die ook inzetbaar is via Toppers Bij Jou Op School, werd al snel iemand gevonden die de training kon geven. “Mike wilde dit graag verzorgen, omdat er in deze tijd geen wedstrijden zijn en hij graag wat terug wil doen voor de jeugd in Nijmegen. Als ambassadeur van de Zevenheuvelenloop wil hij graag het bewegen van de jeugd in deze regio versterken. En nu heeft hij vanwege de crisis de tijd om zijn rol als ambassadeur uit te voeren.”

Voor de SportQube
Zo stond Foppen maandag dus voor een groep met enthousiaste turnsters van De Hazenkamp Gymsports. “Samen met zijn Zweedse vriendin, die zelf uit de turnwereld komt, hebben ze de jonge meiden aan het werk gezet. Op het terrein voor de SportQube hebben de jonge turnmeisjes een uur training gevolgd van de atleet die hopelijk ons land gaat vertegenwoordigen in Tokio. Een betere trainer voor de conditietraining van turnvereniging de Hazenkamp kan je je toch niet wensen.”