Maarten Tjallingii helpt sporters in webinar met doelen stellen

,

Tijdens een geslaagd webinar heeft Maarten Tjallingii Gelderse sporters, ouders en trainers/coaches woensdagavond verder geholpen met het stellen van doelen. In de ‘Les in succes’ kwam allereerst al de vraag naar voren wat succes nu eigenlijk is. Daarbij werd met sporters gekeken naar hun droomdoel en het plan dat daarbij komt kijken. Tjallingii maakte er een interactieve avond van, waarbij hij veelvuldig gebruik maakte van vragen die via de chat binnenkwamen en ook vragen aan deelnemers stelde.

In zijn verhaal haalde Tjallingii onder meer voorbeelden aan uit zijn eigen carrière als profwielrenner. Bijvoorbeeld het doel om de bergtrui te veroveren toen de Giro d’Italia in ‘zijn’ Arnhem was. “Dat was echt een doel”, zo stelde hij. Het werd de deelnemers aan het webinar duidelijk dat je je kansen op succes kunt stellen door de juiste (sub)doelen te stellen. En dan moet je niet direct te hard van stapel gaan. Zo haalde Tjallingi onder meer Christiano Ronaldo aan: “Die is ook begonnen met iets makkelijks doen, waar hij veel motivatie voor had. Daarbij schoot hij de vrije trappen binnen. En zo kon hij dat uiteindelijk ook met de druk van duizenden mensen aan publiek.”

Tjallingii legde de sporters, ouders en trainers/coaches ook meerdere vragen voor en deed een oefening met hen om te visualiseren. Daarbij kwam het stellen van de juiste doelen steeds weer naar voren. “Als je kritisch wil zijn, wees dan kritisch op het plan en de actie die je uit gaat voeren. Hoe kritischer je wordt op je doel, hoe minder er van je doel over blijft.” Dat was een mooie conclusie aan het einde van het webinar, die door de deelnemers als zeer positief werd beoordeelt.

Volgende webinars en kennisclips
Momenteel zijn we bezig om nieuwe webinars vorm te geven. We verwachten daar komende week meer duidelijkheid over te kunnen geven. Zeker is in ieder geval al dat de eerstvolgende webinar op donderdag 11 juni zal zijn. Sportpsycholoog Rogier Hoorn gaat dan met sporters, ouders en trainers/coaches aan de slag op het thema prestatiegedrag. Ook komen er weer nieuwe kennisclips aan. Die gaan over allerlei relevante onderwerpen en ook daar wordt ingehaakt op sporten in en na de coronatijd. Je kunt de kennisclips overzichtelijk terugvinden op onze Youtube-pagina. We plaatsen ze echter ook op Facebook, Twitter en Instagram.