Toppers Bij Jou Op School.

Het project “Toppers Bij Jou Op School” levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een sportieve en gezonde leefstijl bij leerlingen. Enthousiaste talentvolle toppers delen tijdens een speciaal topsportbezoek hun eigen sport- en levenservaringen met leerlingen, met als primair doel leerlingen enthousiast te maken voor sport en bewegen.

Wil je meer weten of heb je vragen over het project ‘Toppers Bij Jou Op School’, bekijk dan de online folder of neem contact op met Topsport Gelderland via telefoon 06-53658622 (Eline Segers) of e-mail toppers@topsportgelderland.nl

Beweegvideo’s in de coronatijd
Om ook in de coronatijd wat leuks aan te bieden, zijn voor scholen nu ook de Toppers Bij Jou Op School beweegvideo’s beschikbaar. Die kunnen in de klas getoond worden op een groot scherm of in de online lessen. Lees meer…

Over Toppers Bij Jou Op School

‘Toppers Bij Jou Op school’ is een sportstimuleringsproject, ontwikkeld door VSU Topsport en verder uitgezet in Gelderland door Topsport Gelderland, in samenwerking met de Gemeente Nijmegen. Het project maakt deel uit van een groter geheel, namelijk de intentie om topsport te gebruiken voor de ontwikkeling van breedtesport.

Sport en bewegen levert een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een actieve en gezonde leefstijl bij leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. En dat maakt sport ook een krachtig… (lees meer)

Wat komt de Topper doen?

De basis van het bezoek ligt op school, in het klaslokaal. Hier vertelt de topper over zijn/ haar persoonlijke ervaringen in de sport en over zijn/ haar carrière. Middels een korte presentatie en het meenemen van sportmaterialen en prijzen, zien kinderen wat er allemaal bij komt kijken om de top te bereiken.

Ook krijgen kinderen de mogelijkheid om zelf vragen te stellen aan de toppers: hoe is het om in het atletendorp te zijn? Hoe bereid je je voor op een finale? Maar ook vragen over hoe het leven van de topper eruit ziet: kan je ook nog met vrienden afspreken? Hoeveel moet je… (Lees meer)

Wie kan (hoe) meedoen?

Het project ‘Toppers Bij Jou Op School’ is bedoeld voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs en voor 1ste en 2e klas leerlingen van het voortgezet onderwijs. Bent u enthousiast geworden over het project, en ontvangt u graag een topsporter of talent om sport te stimuleren? Klik dan hier voor het inschrijfformulier!

Word ook een Topper

Wil jij ook graag een Topper worden en jonge talenten inspireren? Mail dan je contactgegevens naar ons, via toppers@topsportgelderland.nl. Op basis van deze gegevens wordt er contact met jou opgenomen voor een intakegesprek. Waar wacht je op?!

Dit zijn de Toppers

We streven ernaar om een flink aantal sporters beschikbaar te hebben voor Toppers Bij Jou Op School. Zo kunnen we veel scholen bedienen, maar is er ook veel keus, onder meer tussen verschillende sporten. Zo hebben we altijd wel tussen de tien en twintig Toppers die meewerken. Klik hier of op het plaatje hieronder voor een overzicht en de introductievideo’s van alle Toppers.