Talentvolle Gelderse turnsters geïnspireerd door Céline van Gerner

,

Het was dinsdagavond een leuk en bijzondere avond voor een groep Gelderse turntalenten. In een tijd zonder wedstrijden, waarin het lastig is om de motivatie vast te houden, werden turnsters van De Hazenkamp Gymsports en Turnacademie Achterhoek namelijk verrast met een inspiratiesessie met Céline van Gerner. Zij beëindigde in 2019 haar carrière, waarin ze veel successen boekte. Zo won Van Gerner meerdere wereldbekerwedstrijden en nam ze zowel in 2012 als in 2016 deel aan de Olympische Spelen.

In de online sessie liet Van Gerner, die tegenwoordig ook als turncommentatrice actief is voor de NOS, onder meer een inspirerende video zien. Daarin was ze zelf te zien, van klein meisje tot vlak voor haar deelname aan de Olympische Spelen. Daar stelde ze de kinderen vragen als; herkennen jullie hier dingen van? Daar kreeg ze direct een flinke lading vragen van de enthousiaste deelneemsters op terug. Daar zaten ook weer heel mooie vragen tussen; Waarom ben je gestopt? Wat doe je nu de hele dag? Wat deed je als je een oefening niet kon of spannend vond?

Van Gerner nam uitgebreid de tijd om de vragen te beantwoorden en vertelde tussendoor dingen over haar carrière, waar de talentvolle turnsters weer hun voordeel mee kunnen doen in hun eigen sportcarrière. Ook had ze acht quizvragen voor de deelnemers bedacht, die vervolgens werden nabesproken en waarop nog meer vragen kwamen. Al met al was het daarmee voor de turnsters écht een online bijeenkomst zoals die bedoeld was, waarin ze gemotiveerd en geïnspireerd werden.