Succesvolle fysieke Masterclass Herstel op Papendal

,

In het Sport- & Onderwijsgebouw op Papendal is woensdagavond voor het eerst in tijden weer een fysieke masterclass gegeven. De Masterclass Herstel, over slaap en voeding, werd goed bezocht. In twee verschillende sessies werd sporters, trainers/coaches en ouders op een informatieve en interactieve wijze meer geleerd over hoe je je herstel verder kunt optimaliseren. Dat werd gedaan met een masterclass voeding en een masterclass slaap.

Tijdens de sessie slaap en herstel kregen de deelnemers meer informatie over wat slaap inhoudt, wat eventuele slaapdieven zijn en kregen ze verschillende praktische tips om hun slaap te verbeteren. Daarnaast kwam inzet van de powernap als herstelmoment ook aan bod. Geeke Barmentloo, sportmanager bij Topsport Gelderland en gecertificeerd slaapcoach, en judoka Hilde Jager brachten dit over door middel van kennis en ervaringen uit de topsport. Tot slot kregen de deelnemers twee uitdagingen mee naar huis; een uur voor het slapen geen scherm meer (elektronische apparaten) of het doen van een powernap van 20 minuten. Ga jij ook met één van de twee uitdagingen aan de slag om je herstel op het gebied van slaap te verbeteren? Op deze pagina kun je alles vinden over slaap en herstel.

Masterclass voeding
De masterclass voeding stond onder leiding van Reina Beltman (projectmanager bij Topsport Gelderland) en Maus Smeets (diëtiste, whataboutfood.nl). Zij vertelden over het belang van voeding om te herstellen. Een goede voedingsstrategie maakt je namelijk geen betere sporter, maar een slechte voedingsstrategie maakt je wel een minder goede sporter. De masterclass ging onder meer ook over hoe je je herstel als sporter kan bevorderen door middel van voeding en hoe eiwitten hierbij kunnen helpen. Ook kregen de aanwezigen een praktisch overzicht waarmee ze het gewenste aantal gram eiwitten elke dag weer kunnen behalen om beter te herstellen.

Aan het einde van de sessie over voeding konden de deelnemers een stukje black bean brownie proeven. Mocht jij deze ook willen maken thuis, check dan deze link. Wil je daarnaast nog meer weten over voeding, kijk dan even op de speciale pagina op onze site waar we een platform hebben over voeding rondom inspanning.

Feedback en behulpzame herinnering
Ter afsluiting van de avond konden de deelnemers Topsport Gelderland feedback geven over de avond, waar ook wij als organisatie weer van hebben geleerd voor de volgende masterclasses. Bij het naar buiten gaan ontvingen de bezoekers nog een Topsport Gelderland bidon, die sporters helpt om hun drinkgedrag te verbeteren. We zijn blij dat we weer een fysieke masterclass aan konden bieden en bedanken de deelnemers voor hun aanwezigheid. We hopen hen een stap verder geholpen te hebben in hun weg naar een nog beter herstel. Was je er ditmaal niet bij? Dan hopen we jou de volgende keer ook te mogen begroeten!