Ruim 450 kinderen bereikt met Toppers project rond WK baanwielrennen

,

In aanloop naar de wereldkampioenschappen baanwielrennen, die woensdag in Apeldoorn van start zijn gegaan, zijn via het project Toppers Bij Jou Op School meer dan 450 Apeldoornse kinderen bereikt. De beloftevolle Gelderse wielrenners Luuc Bugter, Michelle de Graaf, Marc Bouwmeester en Arvid de Kleijn bezochten in totaal elf verschillende klassen. Dat deden zij bij PCBO De Kring, PCBO De Bouwhof, Het Stedelijk Zutphen, OBS Het Woudhuis, Veluws College Mheenpark en OBS De Marke.

Namens Toppers Bij Jou Op School worden jaarlijks heel wat klassen bezocht, door talentvolle sporters uit diverse sporten. Zij vertellen in de klas over hun sport en geven in veel gevallen ook een clinic. Dat was ditmaal niet anders, behalve dat voor deze bezoeken de focus op het wielrennen lag en dan met name het baanwielrennen en de wereldkampioenschappen.

“Tijdens de presentaties vertellen de sporters altijd over hun sport, maar ditmaal hebben de renners de Apeldoornse jeugd ook uitleg gegeven over de WK baanwielrennen“, vertelt Ferry Greevink. Hij stuurt namens Topsport Gelderland het project Toppers Bij Jou Op School aan. “De toppers hebben laten zien hoe baanwielrennen in zijn werk gaat en wat de verschillende onderdelen zijn, maar bijvoorbeeld ook wie er deelnemen en wie de Nederlandse favorieten zijn. Daarbij hebben ze ook video’s laten zien en hadden ze diverse materialen bij zich.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

De kinderen gingen niet met lege handen naar huis. Greevink: “De organisatie van de WK is in handen van Libema. Zij hebben per klas vijf kaarten beschikbaar gesteld. In iedere klas is een quiz gehouden, waarbij de kaarten gewonnen konden worden. Alle andere kinderen kregen een bon mee naar huis, waarmee zij met korting naar de WK kunnen komen.”

De wereldkampioenschappen baanwielrennen worden georganiseerd in het Omnisport. Woensdag is de openingsdag en het toernooi duurt tot en met zondag. Aan de start komen vrijwel alle wereldtoppers, waaronder de Gelderse favorieten Elis Ligtlee, Annemiek van Vleuten en Theo Bos. Er zijn nog tickets beschikbaar voor alle dagen, behalve de zaterdag.