Nijmegen eert sporters tijdens Avond van de Nijmeegse Sport

,

Atlete Susan Krumins-Kuijken is afgelopen vrijdag in de Jan Massinkhal uitgeroepen tot Nijmeegs sporter van het jaar. Die prijs dankt ze aan haar Nederlandse titel op de tien kilometer en goede prestaties bij de WK atletiek in Londen. Nijmegen eerde haar sporters tijdens de Avond van de Nijmeegse Sport 2017 en daarbij was ook een nadrukkelijke rol voor Topsport Gelderland weggelegd. Ferry Greevink en Marit Gijsbers brachten in kaart wie de EK- en WK-gangers van 2017 waren. Laatst genoemde was ook in de jury actief, waar Greevink zorgde voor de ontvangst van de sporters.

Overigens was Krumins-Kuijken niet de enige die tijdens de geslaagde avond in de prijzen viel. Zo werden de NMHC Dames gehuldigd als sportploeg van het jaar, kreeg karateka Shaniqua Pasch de sporttalentrijs individuel toegekend, ging de sporttalent prijs voor teams naar het junioren estafetteteam jongens van zwemvereniging Aqua Novio ’94 en ontving de Nijmeegse Roevereniging De Waal de sportinitiatiefprijs. Daarnaast werden alle deelnemers aan een EK of WK in het zonnetje gezet.

De uitreiking op 2 maart in de Jan Massinkhal was een feestelijke avond voor sporters en hun families, clubgenoten en sportverenigingen. Wethouder Renske Helmer-Englebert: “Ik ben trots op deze kanjers, die een inspiratie zijn voor jonge sporters in de stad, met én zonder beperking. Ik wens alle Nijmeegse sporters ook in 2018 veel sportplezier en succes!”