Olympisch bokser La Cruz nu ook bij Toppers Bij Jou Op School

,

Het Gelderse sportstimuleringsproject Toppers Bij Jou Op School, waarvan Topsport Gelderland initiator is, heeft een bijzondere naam toe kunnen voegen aan haar lijst met sporters. Bokser Enrico La Cruz uit Huissen is voortaan ook beschikbaar om zijn verhaal in de klas te doen. Ruim twintig Gelderse sporters zijn momenteel aangesloten bij Toppers Bij Jou Op School. Zij vertellen in de bovenbouwgroepen van basisscholen in Gelderland en de eerste twee klassen van het middelbaar onderwijs over hun sport, voeding, de combinatie met school en meer. Ook geven ze clinics.

“Met Enrico kunnen we niet alleen een mooie naam toevoegen aan ons rijtje sporters dat voor een groot deel uit jongere talenten bestaat”, meent Ferry Greevink, die namens Topsport Gelderland het project in goede banen leidt. “Hij brengt ook een totaal andere sport bij Toppers Bij Jou Op School. We hadden nog geen bokser beschikbaar, waar we onder meer wel meerdere atleten, wielrenners en korfballers naar de scholen kunnen sturen. En we zijn ook blij dat zich weer nieuwe sporters aansluiten, want we gaan inmiddels per jaar bij meer dan vijfenzestig klassen op bezoek. We inspireren zo duizenden Gelderse kinderen om zelf ook gezond te leven en liefst veel te sporten.”

In onderstaande video stelt Enrico La Cruz zich voor. Meer over Toppers Bij Jou Op School is te vinden op de speciale pagina over het project op deze website.