Nieuwe aanvragen Topsport Gelderland mogelijk op 1 maart

,

Nadat Topsport Gelderland in november overdonderd werd door het aantal aanvragen voor ons financiële fonds, is het op vrijdag 1 maart opnieuw mogelijk om een aanvraag in te dienen bij het Topsport Gelderland fonds. Daarmee wordt Gelderse sporters die kans maken op deelname aan de Olympische- of Paralympische Spelen financiële ondersteuning geboden. Op 1 maart wordt het aanvraagformulier tussen 20.00 en 21.00 uur voor één uur geopend. Geïnteresseerde sporters kunnen zich op voorhand al voorbereiden.

Topsport Gelderland constateerde eerder al dat geld een steeds grotere factor is die de ambities van jonge sporters belemmert. Het zorgt er zelfs voor dat sporters uit een minder welgestelde achtergrond geen kansen meer krijgen in veel sporten. Het wordt simpelweg te duur. Daarom werd het Topsport Gelderland fonds ingericht, dat de organisatie in de toekomst verder hoopt uit te breiden. In november kwamen vier keer meer aanvragen binnen dan we konden honoreren. Nu volgt een tweede editie, waarbij de mogelijkheid tot het indienen van een aanvraag zijn beperkt tot één uur.

Sporters, die voldoen aan de juiste criteria, krijgen meerdere keren per jaar de kans om een aanvraag in te dienen. Ditmaal kan er dus op vrijdag 1 maart tussen 20.00 en 21.00 uur een aanvraag ingediend worden door Gelderse topsporters. Met de financiële ondersteuning hoopt Topsport Gelderland sporters op weg te helpen met de volgende stap in hun carrière. Dit kan bijvoorbeeld door vaker naar (buitenlandse) wedstrijden of trainingsstages te gaan, of door nieuw materiaal aan te schaffen.

Denk jij dat je in aanmerking komt voor een bijdrage uit het financiële fonds van Topsport Gelderland? Op de speciale pagina over het fonds vind je alle informatie, het reglement én het aanmeldformulier. Die laatste wordt als gezet alleen geopend op 1 maart tussen 20.00 en 21.00 uur. Je kunt echter al wel de belangrijkste vragen vinden om zo je antwoorden voor te bereiden.