Topsport Gelderland fonds

Het financieel fonds ondersteunt Gelderse sporters die zich voorbereiden op deelname aan de Olympische- en Paralympische Spelen. Met deze financiële ondersteuning hoopt Topsport Gelderland sporters op weg te helpen met de volgende stap in hun carrière. Dit kan bijvoorbeeld door vaker naar (buitenlandse) wedstrijden of trainingsstages te gaan, of door nieuw materiaal aan te schaffen.

Sporters krijgen meerdere keren per jaar de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen. De eerstvolgende mogelijkheid loopt van 1 november 2023 12:00 uur tot en met 30 november 2023 23:59 uur. De Werkgroep zal in december de aanvragen beoordelen. De sporter kan tot een maximum bedrag van €750 per jaar aanvragen. Naast financiële ondersteuning krijgt de sporter ook individuele begeleiding van de sportmanager uit zijn of haar regio.

Voorwaarden

De sporter moet op het moment van indienen van de aanvraag aan minimaal twee van de volgende criteria voldoen:

  • Is minimaal één jaar woonachtig in Gelderland;
  • Traint minimaal één jaar in Gelderland;
  • Studeert en/of werkt minimaal één jaar in Gelderland

Om een aanvraag te kunnen indienen moet de sporter in ieder geval aan een van de volgende eisen voldoen:

  • Beschikken over een door NOC*NSF verleende status zoals Nationaal Talent (NT), Internationaal Talent (IT) of de selectie status, of een aantoonbaar vergelijkbaar niveau hebben;
  • In het afgelopen jaar een NOC*NSF erkende A-status zijn verloren;
  • In het afgelopen jaar hebben deelgenomen aan een EK, WK, EJK en/of WJK, of een vergelijkbaar toernooi.

Reglement

Meer informatie over de eisen en procedure vind je in het reglement (pdf). Bekijk dit reglement goed voordat je een aanvraag indient.

Aanmeldformulier

Wil jij graag een aanvraag indienen? Vul dan hier het aanmeldformulier (het formulier is op dit moment gesloten) in.

Let op: beschrijf elk antwoord uitvoerig zodat de beoordelingscommissie een goed beeld krijgt van jouw persoonlijke situatie. Aanvragen die ingediend worden vóór 1 november 2023 om 12:00 uur worden niet in behandeling genomen.