Topsport Gelderland fonds

Het financieel fonds ondersteunt Gelderse sporters die zich voorbereiden op deelname aan de Olympische- en Paralympische Spelen. Met deze financiële ondersteuning hoopt Topsport Gelderland sporters op weg te helpen met de volgende stap in hun carrière. Dit kan bijvoorbeeld door vaker naar (buitenlandse) wedstrijden of trainingsstages te gaan, of door nieuw materiaal aan te schaffen.

Sporters krijgen meerdere keren per jaar de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen. De eerstvolgende mogelijkheid is op 1 maart 2024 van 20.00 tot 21.00 uur. De Werkgroep zal daarna z.s.m. de aanvragen beoordelen. De sporter kan tot een maximum bedrag van €750 per jaar aanvragen. Naast financiële ondersteuning krijgt de sporter ook individuele begeleiding van de sportmanager uit zijn of haar regio.

Voorwaarden

De sporter moet op het moment van indienen van de aanvraag aan minimaal twee van de volgende criteria voldoen:

  • Is minimaal één jaar woonachtig in Gelderland;
  • Traint minimaal één jaar in Gelderland;
  • Studeert en/of werkt minimaal één jaar in Gelderland

Om een aanvraag te kunnen indienen moet de sporter in ieder geval aan een van de volgende eisen voldoen:

  • Beschikken over een door NOC*NSF verleende status zoals Nationaal Talent (NT), Internationaal Talent (IT) of de selectie status, of een aantoonbaar vergelijkbaar niveau hebben;
  • In het afgelopen jaar een NOC*NSF erkende A-status zijn verloren;
  • In het afgelopen jaar hebben deelgenomen aan een EK, WK, EJK en/of WJK, of een vergelijkbaar toernooi.

Reglement

Meer informatie over de eisen en procedure vind je in het reglement (pdf). Bekijk dit reglement goed voordat je een aanvraag indient.

Aanmeldformulier

Wil jij graag een aanvraag indienen? Vul dan hier het aanmeldformulier (alleen geopend op 1 maart 2024 tussen 20.00 en 21.00 uur!) in.

Let op: beschrijf elk antwoord uitvoerig zodat de beoordelingscommissie een goed beeld krijgt van jouw persoonlijke situatie. Aanvragen kunnen alleen worden ingediend via het formulier, op 1 maart 2024 tussen 20.00 en 21.00 uur. Je kunt je echter wel voorbereiden door alvast onderstaande voor jezelf de antwoorden op te schrijven voor onderstaande vragen, die in het formulier ingevuld zullen moeten worden:

  • Geef een overzicht van je belangrijkste nationale en internationale prestaties van afgelopen jaar (maart 2023-feb 2024). Beschrijf uitvoerig.
  • Heb je afgelopen jaar deelgenomen aan een EK, WK, JEK, JWK, EYOF of een vergelijkbaar toernooi? Zo ja, benoem voor welke toernooien.
  • Wat zijn je sportieve doelen voor het aankomende jaar? (Beschrijf uitvoerig)
  • Geef een uitvoerige motivatie voor het verzoek van de financiële bijdrage. Ga in ieder geval in op de vragen “Waarom is het belangrijk dat je de bijdrage ontvangt?” en “Waar wil je het bedrag aan besteden?”

Ondersteun ook Gelders sporttalent

Wilt u met uw bedrijf bijdragen aan de toekomst van Gelders sporttalent? Dan kunt ook bijdragen aan het financiële fonds en/of andere activiteiten van Topsport Gelderland. Neem voor interesse vrijblijvend contact op met Reina Beltman: reina@topsportgelderland.nl.