Houtkamp College nieuwe topsportvriendelijke school

,

Het Houtkamp College in Doetinchem is dinsdag 6 oktober erkend als een topsportvriendelijke school. Tijdens een officiële overhandiging reikte Geeke Barmentloo namens Topsport Gelderland het speciaal daarvoor uitgegeven bordje uit. Daarmee werd de samenwerking tussen beide partijen officieel beklonken. Aansluitend aan de overhandiging werd direct ook een aftrap gegeven voor de scholieren. De eerstejaars toptalenten kregen een mentale workshop onder leiding van Marjoleine Kapitany.

“Wij vinden het heel belangrijk dat het Houtkamp College als nieuwe school in de regio de ruimte biedt aan sporttalenten”, vertelt Barmentloo. “Topsport Gelderland streeft ernaar dat sporttalenten zich in hun eigen omgeving kunnen ontwikkelen. Daar is het onderwijs natuurlijk een heel belangrijk onderdeel bij. Het Houtkamp College zorgt ervoor dat sporttalenten de combinatie tussen sport en onderwijs zo goed mogelijk kunnen maken. Ze bieden maatwerk en daarmee voldoen ze aan de criteria die Topsport Gelderland stelt aan tosportvriendelijke scholen.”

Ook bij het Houtkamp College is men enthousiast over de nieuwe samenwerking. Afdelingsleider Nicole van Andel; “Een belangrijke pijler binnen ons onderwijs is persoonlijk leren; we vinden het belangrijk dat leerlingen hun eigen leerroute kunnen kiezen die aansluit bij hun talenten, mogelijkheden en interesses. Dit doen we tijdens de lessen én tijdens de maatwerkuren. Als je een toptalent bent, dan heb je juist ruimte nodig om je eigen leerroute uit te kunnen stippelen en deze aan te laten sluiten bij de soms wisselende intensiteit van trainings- en wedstrijdschema’s. De wijze waarop ons onderwijs is ingericht voorziet in deze ruimte. We gunnen onze toptalenten dat ze zich op deze manier op hun sport kunnen blijven focussen.”

Meer informatie over de combinatie topsport en onderwijs vind je op onze expertisepagina Onderwijs.