Talent Kids Academie daagt uit tot een leven lang sportplezier

,

Op initiatief van Topsport Gelderland en de gemeente Nijmegen is op 30 september de Talent Kids Academie gestart. Dat is een naschools beweegprogramma voor kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar, dat tot en met begin december wordt georganiseerd. Het programma is bedoelt voor kinderen die het leuk vinden om extra te bewegen, die beter willen worden in hun eigen sport en die extra uitgedaagd willen worden op hun niveau. Meerdere sportverenigingen zorgen samen voor het programma, waarbij het doel is om kinderen breed motorisch op te leiden.

Kinderen de mogelijkheid bieden om uiteindelijk een leven lang met plezier te kunnen sporten, begint met de mogelijkheid om meerdere sporten en spelvormen te beoefenen, waarbij tal van beweegvormen aan de orde komen. Dat doet de Talent Kids Academie dan ook. Te vroeg maar één sport beoefenen kan er onder andere voor zorgen dat iemand eerder stopt, vaker last heeft van blessures en minder plezier beleeft in het sporten en bewegen. Kinderen die motorisch vaardig zijn blijven actiever, wat ook meer mogelijkheden biedt om zich te verbeteren op alle vaardigheden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Tien weken
In tien weken tijd krijgen de kinderen die deelnemen aan de Talent Kids Academie, in De Spil in Lent, een gevarieerd programma aangeboden. De lessen worden telkens twee weken achter elkaar verzorgt door dezelfde sportvereniging, waarbij zij naast hun eigen sport ook aandacht besteden aan vaardigheden die niet binnen die specifieke sport voorkomen. Tijdens de eerste en de laatste les wordt iedere deelnemer getest middels het SportKompas. Dat is een oriëntatie-tool die helpt bij het maken van een goede sportkeuze en de motorische ontwikkeling van het kind in kaart brengt.

Plezier en uitdaging
Als kinderen een sport kiezen vanuit hun eigen kunnen en motivatie, dan beleven ze er meer plezier aan en kunnen ze ook genieten van de vooruitgang die ze boeken. De Talent Kids Academie richt zich erop om kinderen te laten uitvinden waar zij hun plezier in vinden. Om het programma leuk en uitdagend te maken, komen er tijdens de tien weken ook verschillende topsporters langs om clinics te verzorgen. Daarnaast is er een verrassing voor kinderen die bij minimaal zeven van de tien lessen aanwezig zijn. Kinderen kunnen gratis meedoen.

Foto’s: Tijdens de eerste les werden de kinderen woensdag getest middels het SportKompas.