Dick Boschman lost laatste schoten bij Topsport Gelderland

,

Na ruim tien jaar gaat Dick Boschman Topsport Gelderland verlaten. De sportmanager van de regio’s Stedendriehoek en Noord-Veluwe, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Per 1 maart is hij de nieuwe Technische Directeur van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Daar zal hij verder bouwen aan de topsportcultuur, het talentontwikkelingsprogramma en het NKBV Topsportplan op het gebied van sportklimmen. Binnen Topsport Gelderland wordt gekeken naar mogelijkheden om Boschman’s functie opnieuw in te vullen.

Met Dick verdwijnt één van de gezichten van Topsport Gelderland, iemand die ontzettend veel taken op zich nam en als voormalig olympisch geweerschutter veel Gelderse sporttalenten en topsporters verder hielp in hun carrière. Afgelopen jaar vertelde hij in dit interview nog over zijn passie voor sport en zijn werk binnen de organisatie. Waar Dick geliefd is binnen het team, wisten we ook dat hij ambitieus is en graag een stap wilde maken in zijn carrière. Bij Topsport Gelderland zijn we dan ook erg blij voor hem dat hij de rol van Technisch Directeur nu zal gaan invullen bij de NKBV. Daar feliciteren we zowel Dick als de bond van harte mee!

Olympische ambities
Over zijn nieuwe functie vertelt Dick het volgende: “Het sportklimmen is een nieuwe Olympische discipline en daarmee een nieuw lid van de Olympische familie. ‘Citius, Altius, Fortius’ is het olympisch motto. Hoe passend bij de klimsport. Sneller, Hoger, Sterker. De klimsport is volop in ontwikkeling, mede door de gekozen route van het IOC om nieuwe sporten toe te voegen. Het doel van de NKBV om olympische deelname te bewerkstelligen is een fantastisch doel. Voor sporters, trainers/coaches, ouders en iedereen die het klimmen een warm hart toedraagt. Ik kijk er erg naar uit om mijn ervaringen te delen op het gebied van talentontwikkeling. Dat is uiteindelijk de basis van elk succesvol programma. Maar zeker ook om de toppers van nu te helpen zich nog verder te ontwikkelen. Met uiteindelijk maar 1 doel: als klimmer ‘De Spelen’ halen.”