Eline Segers nieuwe sportmanager regio Achterhoek

,

De regio Achterhoek heeft binnen Topsport Gelderland een nieuwe sportmanager gekregen. Sinds januari heeft Eline Segers (foto boven) die rol overgenomen van Geeke Barmentloo (foto onder). De laatste blijft wel actief als sportmanager van de regio Arnhem, naast andere taken die ze voor Topsport Gelderland verricht. Gelderse topsporters en sporttalenten kunnen bij de sportmanagers terecht voor vragen en dingen waar ze tegenaan lopen in hun carrière. Op de Team-pagina kun je zien we de sportmanager van jouw regio is.

Eline is al met veel plezier aan haar nieuwe rol begonnen. “In deze functie ben ik het aanspreekpunt op het gebied van talentonwikkeling, waarbij ik verantwoordelijk zal zijn voor de bovenste lagen van het Gelders Model”, legt ze uit over haar werk. “Onder mijn werkzaamheden vallen de samenwerking met topsportvriendelijke scholen en de talentenacademies binnen het talentenclubnetwerk. Daarnaast houd ik mij bezig met het borgen en verspreiden van sportgenerieke kennis via het platform Achterhoek Younited en kan je als sporter, ouder of trainer bij mij terecht met individuele hulpvragen.”

Voor Geeke valt er iets weg waar ze lange tijd met veel plezier aan heeft gewerkt, maar er komen ook weer mooie dingen voor terug. “Binnen de werkzaamheden in de regio wordt er samengewerkt met Achterhoek in Beweging en daarbinnen het platform Achterhoek Younited”, vertelt ze. “Ik kijk terug op een mooie en leerzame tijd in de Achterhoek. Daarbij ben ik trots op de projecten die zijn opgezet in de regio en aansluiten bij ‘Sportief Groot Worden’. Deze projecten kan Eline voortzetten en ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen.”

Sportmanager Arnhem en meer
Nu gaat Geeke zich op andere dingen richten, al zal ze dus ook als sportmanager actief blijven. “Zelf blijf ik nog wel sportmanager binnen de regio Arnhem en daarnaast ben ik binnen Topsport Gelderland gestart als projectleider met een project dat zich richt op verspreiden en borgen van kennis. Ook gaan we aan de slag met het vastleggen van de activiteiten, ervaringen en daarbij horende competenties die de sporter opdoet. Een hele mooie uitdaging, dat in de loop van dit jaar zichtbaar wordt voor een groter publiek!”

Regelmatig aanwezig in de Achterhoek
Binnen de projecten Toppers Bij Jou Op School en Talents 2 Paris was Eline al actief voor Topsport Gelderland. Haar takenpakket is dus juist verder uitgebreid, nu ze ook de sportmanager voor de regio Achterhoek is. “Ik kijk ernaar uit om deze mooie regio te gaan ontdekken. Mijn doel is dan ook om regelmatig in de Achterhoek aanwezig te zijn en om die manier betrokken te blijven bij alle mooie programma’s en initiatieven.”