Achterhoek zet flink in op Toppers Bij Jou Op School

,

In de regio Achterhoek zullen dit schooljaar liefst 26 basisscholen een topsporter op bezoek krijgen. Via het project Toppers Bij Jou Op School van Topsport Gelderland worden per school steeds twee klassen bezocht. Dit op initiatief van Achterhoek in Beweging, dat begin oktober een oproep plaatste voor scholen om zich aan te melden. Daarbij waren 21 bezoeken beschikbaar. De animo bleek echter zo groot, dat besloten is om het aantal op te schalen, zodat niemand teleurgesteld hoeft te worden.

Achter de schermen worden de bezoeken nu ingepland. Daarbij wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen, waardoor gekeken wordt naar een geschikt moment later dit schooljaar. De topsporters gaan vervolgens de klassen in, met als doel om de leerlingen te inspireren en te motiveren, om ze te laten sporten en ze te wijzen op het belang van een gezonde leefstijl. Ook in de Achterhoek zullen de topsporters zowel een presentatie als een clinic geven. De bezoeken worden mogelijk gemaakt door Achterhoek in Beweging en platform talentontwikkeling Achterhoek Younited. Naar verwachting zullen er zo’n 1500 Achterhoekse scholieren bereikt worden.

Klik hier om meer te lezen over het project Toppers Bij Jou Op School en de mogelijkheden om ook een sporttalent in de klas te ontvangen.

Foto: Bart van Gastel