Webinar 1 december: Pedagogisch verantwoord omgaan met sporters

,

Op dinsdag 1 december organiseert Topsport Gelderland een nieuw webinar voor Gelderse trainers, coaches en bestuurders. Marit Gijsbers, pedagogisch regisseur bij de KNVB en KNGU, zal dit webinar ‘Pedagogisch verantwoord omgaan met sporters’ leiden. Tijdens het programma worden handvatten gegeven om kinderen op een pedagogische manier te begeleiden in hun ontwikkeling als persoon en sporter. Het webinar start om 20.00 uur. Wil je meedoen? Meld je dan aan! Na aanmelding ontvang je donderdag in de middag je link om deel te kunnen nemen.

Een positief en pedagogisch sportklimaat zorgt ervoor dat trainers de juiste invulling geven aan de begeleiding van kinderen, zodat zij zich kunnen ontwikkelen en met plezier beter leren sporten. Wat is pedagogisch handelen en waarom is het belangrijk? Wat levert dit pedagogisch handelen jou als trainer/coach en jouw sporters op? Hoe kan je dit pedagogisch handelen vormgeven in praktijksituaties op en rondom het sportveld? Op die vragen worden antwoorden gegeven tijdens het webinar. Ook krijg je praktische oefeningen aangereikt die je kunt gebruiken in de praktijk.

Marit Gijsbers
Voor Topsport Gelderland is Marit Gijsbers geen onbekende. Verre van zelfs. Na acht jaar als Sportmanager actief te zijn geweest bij Topsport Gelderland, maakte Marit in de zomer van 2019 de overstap naar voetbalbond KNVB en turnbond KNGU. Als Sportmanager begeleidde ze eerder talentvolle sporters in het ontwikkelen van een topsport leefstijl. Daarnaast was ze ontwikkelaar en docent binnen Team NL en gaf Marit workshops aan ouders van talentvolle sporters. In haar vrije tijd coacht ze momenteel de A1 (O18) bij hockeyclub Nijmegen.

Deelname beperkt mogelijk; schrijf je in
Aan het webinar kunnen maar een beperkt aantal mensen deelnemen. We vragen je dan ook om je in te schrijven. Dat kun je doen via deze inschrijflink. Je kunt je tot dinsdag 1 december 14.00 uur inschrijven en uiterlijk om 15.00 uur die dag ontvang je een link naar de webinar, die die avond om 20.00 uur zal starten. We willen je nadrukkelijk vragen om je vragen op het inschrijfformulier in te vullen. Dat helpt Marit om haar verhaal interactief te maken en naar behoefte in te vullen. Zo krijg je antwoord op de belangrijkste vragen.

Het webinar staat open voor trainers/coaches van Gelderse sporttalenten en topsporters. We doen een dringend beroep op iedereen om na aanmelding ook daadwerkelijk deel te nemen en zo niet, dit tijdig per mail te laten weten.