Webinar Kasper Janssen laat sporters intelligent trainen

,

Sportarts Kasper Janssen heeft donderdagavond namens Topsport Gelderland een webinar gegeven. Daarin stond intelligent trainen centraal. Ofwel; hoe ga je nu zorgen dat je weer op een verstandige manier bezig gaat, nu je door de coronacrisis waarschijnlijk een tijd lang veel minder kon of heel anders moest trainen? In de online bijeenkomst gaf Janssen de sporters, ouders en trainer/coaches op een duidelijke manier veel nuttige tips. Ook wist hij veel ingezonden vragen te beantwoorden.

De avond begon met een korte quiz als opwarmer. Daarbij haakte Janssen direct ook in op de coronaperiode. Vervolgens gaf hij de volgers van het webinar informatie over de basis van het lichaam en de trainingsarbeid. Maar ook over alle dingen die bij gezondheid komen kijken. Zo verwees hij onder meer naar het eerder webinar van voedingsdeskundige Maus Smeets en ging hij in op het tv-gedrag van sporters, waarbij bijvoorbeeld naar voren kwam dat tv-kijken voor het slapen gaan een heel slechte invloed op slaap en herstel heeft. Ook was er nadrukkelijk aandacht voor power

Volgende webinars
Op woensdagavond 20 mei geeft voormalig professioneel wielrenner Maarten Tjallingii de ‘Les in succes’. Dat is het eerstvolgende webinar dat georganiseerd wordt door Topsport Gelderland. In de week voorafgaand aan dit webinar volgt op onze website en social media meer informatie, maar je kunt je via deze link alvast aanmelden. Ook die online bijeenkomst is gericht op zowel sporters, als ouders en trainers/coaches. Topsport Gelderland gaat ook in de periode daarna weer webinars organiseren. Die zullen we na de ‘Les in succes’ aan gaan kondigen.

Kennisclips
Het organiseren van de webinars, die we eens per twee a drie weken organiseren, is één van de dingen die we voor onze doelgroepen doen in deze coronatijd. We doen echter meer. Via deze website plaatsen we bijvoorbeeld geregeld nieuws en interviews. Een ander waardevol iets voor zowel sporters als hun ouders en trainers/coaches zijn de kennisclips. Die gaan over allerlei relevante onderwerpen en ook daar wordt ingehaakt op sporten in en na de coronatijd. Je kunt de kennisclips overzichtelijk terugvinden op onze Youtube-pagina. We plaatsen ze echter ook op Facebook, Twitter en Instagram.

Kasper Janssen haalde in zijn webinar onder meer de eerdere webinar van voedingsdeskundige Maus Smeets aan.