Trainerscongres Topsport Gelderland opnieuw een succes

,

Bij Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem is woensdagavond de tweede editie van het trainerscongres van Topsport Gelderland georganiseerd. De bijeenkomst ‘Veilig naar de top’ was opnieuw een succes, met een twintigtal trainers die zich hadden aangemeld om nieuwe kennis op te doen, maar vooral ook kennis met elkaar delen. Zij hoorden eerst top-atletiekcoach Grete Koens vertellen, waarna ze aan de slag gingen met workshop over Testen & Meten en ACT door Marleen Jansen en Pepijn Lochtenberg.

Atletiekcoach Grete Koens verzorgde de inspirerende opening van het trainerscongres, waarbij ze onder meer in ging op hoe belangrijk de cultuur is binnen een trainingsgroep. Ze gaf als tip mee aan de aanwezigen om de sporters verantwoordelijkheid te geven over hun eigen ontwikkeling. Het was een mooie start van de avond.

In het tweede deel van de avond werd in kleinere groepen gewerkt, waarbij zij aan de slag gingen met twee workshops. Marleen Jansen verzorgde de workshop over Testen & Meten, waar sportpsycholoog met de deelnemers aan de slag ging over ACT, Acceptance and Commitment Therapie. Het unieke van de avond was dat er trainers van zoveel verschillende sporten aanwezig waren: turnen, atletiek, waterpolo, basketbal, tennis, et cetera. Er was zelfs vertegenwoordiging vanuit fysieke training en esports. Deze verschillende achtergronden werd door de deelnemers teruggekoppeld als zeer interessant en waardevol. Er ontstonden dan ook interessante discussies tijdens de sessies.

Ook dit jaar komt er weer een magazine, waar naast een interview met Grete Koens, ook de inhoud van de workshops, ervaringen van de trainers en nog een paar andere onderwerpen aan bod komen binnen het thema Veilig naar de Top. Deze zal binnenkort bij de deelnemers op de mat vallen. Daarna zullen we ook nog een aftermovie van het trainerscongres delen.