Gelderse sporters fit de zomer in na geslaagde masterclass

,

De dinsdagavond door Topsport Gelderland georganiseerde masterclass ‘Fit de zomer door’ is goed verlopen en zeer positief ontvangen. Aan het programma bestaande uit twee rondes, met de keus uit drie verschillende masterclasses, deden liefst 35 enthousiaste deelnemers mee. Zij leerden in de Sportqube Nijmegen over sportsponsoring, vitaliteit en fysieke training. Onder de aanwezigen waren naast Gelderse sporters ook coaches en ouders.

Als gezegd was er de keus uit drie verschillende onderwerpen in twee rondes, waardoor iedereen met de kennis over twee verschillende onderwerpen naar huis kon gaan, klaar om met nieuwe inzichten en vaardigheden de vakantie in te gaan en daarna aan het nieuwe seizoen te beginnen. Topsport Gelderland fysiek trainer Julian van Stee verzorgde de masterclass over fysieke training, marathonloper Frank Futselaar vertelde over sportsponsoring en Lotte Visschers van Topsport Gelderland ging samen met schermer Tristan Tullen, vorige week nog winnaar van goud op de Europese Spelen, in op het opladen van de batterij.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De fysieke masterclass met Julian van Stee

Vakantie optimaal benutten
Futselaar deelde waardevolle informatie over het opzetten van je eigen sportsponsoring als sporter en welke stappen hiervoor nodig zijn. De vakantieperiode biedt sporters de tijd om dit aspect van hun sportcarrière goed uit te werken. Vischers en Tulen leidden de masterclass vitaliteit, waarbij de focus lag op het optimaal opladen van je batterij tijdens de zomervakantie. De deelnemers van de masterclass kregen inzichten in verschillende methoden, zoals rust nemen of een andere sport beoefenen, om zo optimaal te herstellen van afgelopen seizoen en vervolgens met een opgeladen batterij het nieuwe seizoen te kunnen starten.

In de door Van Stee verzorgde masterclass werden diverse thema’s en oefeningen behandeld die de deelnemers thuis tijdens de vakantie kunnen gaan uitvoeren. De variatie ging van sprint- en explosieve versnellingen tot kracht- en stabiliteitsoefeningen met powerbags. Het doel is om ook fit te blijven tijdens de zomermaanden. Daarnaast is er via Topsport Gelderland de mogelijkheid om in de zomer voor een zomerabonnement één keer per week bij Sportloods Oost in Nijmegen te trainen.

Gevarieerd programma
De drie verschillende thema’s zorgden ervoor dat de deelnemers een gevarieerd programma hadden om zich in te verdiepen en zo op verschillende vlakken bezig te zijn met hun eigen manier om fit de zomer door te komen. Naast het volgen van en leren bij de masterclasses gaf de avond ook de gelegenheid aan de deelnemers om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen tijdens deze leerzame, interactieve sessie.

De masterclass met Lotte Visschers en Tristan Tulen.