Topsporters gaan schooljeugd inspireren tijdens Nationale Sportweek

,

Via het project Toppers Bij Jou Op School zullen in de week van 23 tot en met 27 september meer dan 500 Gelderse kinderen een presentatie en clinic van een topsporter krijgen. Op die manier weet Topsport Gelderland al enkele jaren scholieren te stimuleren om te sporten. Tijdens de Nationale Sportweek van komende week zijn daarbij extra veel inzetten van sporters. In totaal worden acht Gelderse scholen bezocht en staan in de SportQube in Nijmegen en Sporthal de Horstacker ook clinics gepland.

Elf sporters gaan in de Nationale Sportweek in totaal aan twintig verschillende groepen een presentatie en/of clinic geven. Onder hen zijn onder meer wielrenner Arvid de Kleijn, onlangs nog winnaar van de Belgische klassieker Druivenkoers – Overijse, en judoka Hilde Jager. Naast de schoolbezoeken, staan dus ook clinics in de SportQube en Sporthal de Horstacker gepland. Op die manier wordt geprobeerd om in de wijken het sporten een extra boost te geven. In de komende week wordt met de twintig clinics ook het nieuwe seizoen van Toppers Bij Jou Op School gestart.

Scholen kunnen aanvraag doen
Toppers Bij Jou Op School is een initiatief van Topsport Gelderland. Het project richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Scholen die interesse hebben om een sporter langs te laten komen in de klas, kunnen daarvoor een aanvraag doen. Alle informatie is te vinden op de website www.topsportgelderland.nl/toppers. De beschikbare sporters hebben allemaal een video-oproep opgenomen, zodat duidelijk is wat ze doen en waarom ze graag in de klas komen vertellen. Per school kunnen twee klassen deelnemen aan het project.