Baanwielrenners krijgen uitleg tijdens testdag RTC Oost

,

Hoewel het nog zomer is, wordt er ook alweer naar de winter gekeken. Bijvoorbeeld bij het baanwielrennen. Daarvoor werd zondag in het Omnisport Apeldoorn door het RTC Oost een testdag georganiseerd. Daaraan deden huidige renners uit de RTC selectie en potentiële nieuwe renners mee. Zij reden in de ochtend een 250 meter vliegende start en 500 meter staande start en in de middag een tijdrit. Tussendoor kregen de deelnemers uitleg, onder meer over de rol van Topsport Gelderland.

Aan de testdag deden jongens en meisjes mee uit de jeugdcategorieën 5 en 6, nieuwelingen en junioren. Sport fysiotherapeut Rob Hoogland van BMC Nederland gaf hen en hun ouders uitleg over de begeleiding die door hem geboden wordt binnen het programma. Daarna vertelde Dick Boschman, sportmanager bij Topsport Gelderland, over de Topsport Talentenscholen in de regio, de reguliere scholen en de begeleiding die zij bieden. Ook gaf hij uitleg over de begeleiding die Topsport Gelderland in het algemeen aan het programma biedt en ook de sporters kan bieden. Daarbij was onder meer aandacht voor de leerlijnen van Topsport Gelderland.

Voeding
Naast die uitleg over diverse onderwerpen, werd ook nog op een andere manier kennisgemaakt met topsport. Namelijk via de lunch. De sporters en ouders kregen namelijk een lunchpakket. Die was samengesteld door een sportdiëtist en bevatte alle voedingsmiddelen die nodig waren voor de testdag. Bijgesloten was ook een flyer met daarin uitleg over wat de renners in de afgelopen week hadden moeten eten om een goede test te doen. Vanaf 22 september wordt duidelijk welke renners aankomend seizoen mee gaan trainen met het RTC en begeleiding krijgen vanuit Topsport Gelderland.