Topsport koppel Tony en Danaïd sluit aan bij Talents 2 Tokio

,

Atleten Tony van Diepen en Danaïd Prinsen sluiten aan bij Talents 2 Tokio. Zij zijn daarmee de negende en tiende sporters binnen het door Topsport Gelderland geïnitieerde project, waar bedrijven en topsporters in aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 met elkaar in de slag gaan. Van Diepen en Prinsen zijn in het dagelijks leven ook daadwerkelijk een koppel, weten hoe de topsportwereld in elkaar steekt en zijn beiden ambitieus. Ze trainen allebei in de topsportgroep van bondscoach Grete Koens.

Van Diepen timmert al langer aan de weg. De middellange afstand loper prolongeerde in februari zijn Nederlandse titel op de 400 meter indoor, maar baarde begin maart vooral opzien door bij de Europese kampioenschappen in Glasgow op diezelfde afstand het brons te pakken. Outdoor is Van Diepen op de 400 meter ook Nederlands kampioen.

Bij Prinsen ligt de focus juist meer op de 800 meter. Daarop maakt de 21-jarige een snelle groei door. Zo haalde ze outdoor in 2018 ruim twee seconden van haar persoonlijk record af, een flinke hap op de halve Engelse mijl. Indoor boekte ze in de winter van 2017/2018 zelfs nog grotere stappen. In de winter die net achter ons ligt had Prinsen met wat pech af te rekenen, maar voor de komende zomerperiode is ze ambitieus en lijkt een tijd onder de twee minuten in het verschiet te liggen.

Over Talents 2 Tokio
Via het project Talents 2 Tokio wordt de verbinding gemaakt tussen topsporters die op weg zijn naar de komende Olympische Spelen en het bedrijfsleven. De aangesloten bedrijven worden meegenomen op reis richting Tokio. Voor een deel zelfs letterlijk. De sporters vertellen hun verhalen en maken de vertaalslag naar het bedrijfsleven, waar bij het project veel ruimte is om van elkaar te leren en te netwerken. Op www.talents2tokio.nl is meer informatie te vinden.