Jelle Jolles boeit ouders in masterclass over tienerbrein

,

“De taak van ouders is het steunen, sturen en inspireren van hun kind op de vier ontwikkelgebieden (fysiek, cognitief, sociaal en emotioneel). Stimuleer nieuwsgierigheid en een evenwichtige ontwikkeling op alle vier de gebieden. En vertrouw erop dat je kind zich zal ontwikkelen van rups tot een mooie vlinder!” Kortweg was dat het verhaal dat zo’n 75 aanwezige ouders dinsdagavond aandachtig toehoorden tijdens de masterclass van Jelle Jolles.

Het Beekdal Lyceum in Arnhem was de locatie voor de door Topsport Gelderland georganiseerde masterclass. Daar kwamen dus flink wat mensen op af en de reacties waren naar afloop positief. “Ieder jaar organiseren we een masterclass of workshop als deze voor ouders van Gelderse topsporters”, vertelt sportmanager Marit Gijsbers. “Het omgaan met een tiener, die talent heeft voor sport, is ook een belangrijk thema. Dat blijkt wel uit het vele aantal aanmeldingen ieder jaar.”

Jolles is hoogleraar Neuropsychologie em. aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Maastricht, oprichter van het Centrum Brein & Leren en auteur van onder meer het boek ‘Het tienerbrein’ (2017). Zijn activiteiten richten zich op de relatie tussen leren, brein en ontplooiing bij kinderen, tieners en (jong-)volwassenen en de factoren die daar bepalend voor zijn. Tijdens de masterclass ging hij in op vragen die leven bij ouders van sporttalenten.