Toppers krijgen bijscholing over voeding

,

Dat de sporters van Toppers Bij Jou Op School leuke presentaties en clinics kunnen geven voor schoolklassen, dat was al duidelijk. Ze zitten echter niet stil als het gaat om het ontwikkelen van hun kennis. Daar werd afgelopen week nog eens extra nadrukkelijk aangewerkt door tien Toppers. Op Papendal kregen zij van Cindy van der Avoort, voedingsdeskundige van de HAN, bijscholing over voeding. Daarbij werden informatie en handvaten gegeven aan de sport, hoe zij de gezonde voeding waar zij dagelijks gebruik van maken meer in hun presentatie kunnen verwerken.

Topsport Gelderland streeft ernaar om het project Toppers Bij Jou Op School steeds verder te laten ontwikkelen, om op die manier scholieren zo goed mogelijk te informeren en te inspireren. Zo bleek uit onderzoek dat er vanuit scholen meer behoefte was aan informatie over gezonde voeding, in de door sporters gegeven presentaties. Daar werd nu dus aan gewerkt, waarbij met elkaar van gedachten werd gewisseld hoe gezonde voeding beter in de presentaties te verwerken valt, waarbij ook de ideën van de sporters zelf zijn meegenomen.

Flinke groep
Met tien sporters was dus een flinke groep aanwezig bij de bijscholing. Die sporters waren Lars Banning (tafeltennis), Estée Gerritsen (paralympisch dressuur), Hilde Jager (judo), Lars Krooshof, Robin Simonis (beiden basketbal), Marije van Hunenstijn, Eva Hovenkamp (beiden atletiek), Marc Bouwmeester (mountainbike), Koen van Roekel (korfbal) en Reina Beltman (turnen). Naast het toepassen van voeding in hun presentaties, keken zij ook hoe ze meer interactie kunnen krijgen, met name voor groep acht van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs.

Meer weten over Toppers Bij Jou Op School? Klik dan hier. En als je hier klikt, vind je een overzicht met video-oproepen van alle bij het project aangesloten sporters.