Kennisevent ‘Be Inspired’ goed ontvangen

Woensdagavond heeft het kennisevent ‘Be Inspired’ plaatsgevonden. Het event begon en eindigde met een ‘kennismarkt’. Hier kon je kennismaken met verschillende aandachtsgebieden rondom de ontwikkeling van de sporttalenten. Aansluitend waren er twee workshoprondes waar je specifiek uitleg kreeg over twee niet te missen onderwerpen in sport; het mentaal aspect van sport en het belang van voeding in sport. Er kwamen bijna honderd geïnterreseerden op de avond af.

Het kennisevent begon om 19.30 uur met de ‘kennismarkt’. In deze kennismarkt kwamen verschillende aspecten aan bod waar topsporters mee in aanraking kunnen komen. Zo kon je op de ‘kennismarkt’ de volgende onderwerpen vinden: anti-doping, communicatie, fysieke training, trainers en coaches, sport en geld, onderwijs en topsport, voeding en als laatste een stand met informatie over projecten en bijeenkomsten door Topsport Gelderland. Iedereen kon zelf bepalen welke stands voor hen belangrijk waren en dat maakte ook dat de sfeer en interesse van de mensen enorm goed was.

Workshops
Tussen de ‘kennismarkt’door werden twee verschillende workshops gehouden. ‘Prestatieverbetering door voeding: Hoe kom je tot succes’ door Karin Lambrechtse en ‘Train je hoofd: Mentaal sterker door mindfulness-aandachttraining’ door Marieke Abeling. Beide workshops werden druk bezocht. De mensen konden zelf kiezen of ze beide workshops wilden volgen of maar één workshop.

(Tekst gaat verder onder de foto)

In de workshop over mindfulness-aandachttraining was aandacht voor het volgende: “Het leven wordt steeds gehaaster. Alles moet sneller, efficiënter en beter. Wij eisen steeds meer van onszelf. Hoe houd je als sporter, ouder of trainer nu alle ballen hoog? Hoe kun je nu leven in volle aandacht?”.

De workshop over prestatieverbetering door voeding ging over: “Hoe zorg je dat je jouw sportprestatie met voeding verbeterd? Het is algemeen bekend dat juiste voeding bijdraagt aan de sportprestatie. Welke producten hiervoor nodig zijn kunnen we leren, maar hoe breng je dat als sporter nu in de praktijk?”. Beide workshops vielen enorm in de smaak.

Eigen keus voor informatie
Topsport Gelderland had als doel om zowel sporters als ouders en trainers/coaches een informatieve avond te bieden. De sporters, ouders en trainers bepaalden zelf welke informatie zij wilden ontvangen en waarover. Zo konden mensen zelf kiezen of ze wel of geen workshopronde wilden volgen, of dat ze alleen informatie wilden verkrijgen op de ‘kennismarkt’. De reacties op de avond waren zeer positief.