Toppers Bij Jou Op School zeer actief tijdens Nationale Sportweek

,

Het in Gelderland al tijden succesvolle project Toppers Bij Jou Op School heeft opnieuw een geslaagde Nationale Sportweek achter de rug. In de afgelopen week werden negen schoolklassen bezocht in de gemeentes Overbetuwe, Putten, Ermelo en Harderwijk. Daarmee werden in totaal 225 kinderen bereikt. Atleet Mike Foppen, judoka Hilde Jager, turnster Reina Beltman, korfballer Koen van Roekel, wielrenster Sofie van Rooijen en tennisster Eline Segers verzorgden de schoolbezoeken tijdens de Nationale Sportweek.

Topsport Gelderland is de initiator achter Toppers Bij Jou Op School in de provincie Gelderland. Via het project werden de afgelopen jaren jaarlijks duizenden kinderen bereikt. Topsporters komen in de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs in de klas vertellen over hun sport. Ze laten de kinderen zien wat er allemaal bij topsport komt kijken en wijzen hen onder meer op belangen als goede voeding en de combinatie met school of werk. Ook geven ze in de meeste gevallen een clinic na hun presentatie. Alles met als doel om kinderen te inspireren en te motiveren.

Op een speciale pagina op deze website is alle informatie over Toppers Bij Jou Op School te vinden. Wie ook een topsporter in de klas uit wil nodigen, kan daar alles vinden over de mogelijkheden.

Foto top: Foto Suzan