Talentclubnetwerk Achterhoek in de steigers gezet

,

In de Hamalandhal in Lichtenvoorde is afgelopen maandagavond de eerste bijeenkomst geweest met het oog op het opzetten van een talentclubnetwerk in de Achterhoek. Geeke Barmentloo van Topsport Gelderland, die ook coördinator talentontwikkeling bij Achterhoek in Beweging is, leidde de avond samen met Bart-Jan Lourens. Hij is sportmanager talentontwikkeling bij Topsport Gelderland. “Het was een geslaagde bijeenkomst, waarbij de aanwezigen de ruimte kregen om hun verwachtingen met betrekking tot het talentclubnetwerk te delen.”

Het opzetten van een talentclubnetwerk in de Achterhoek is één van de projecten vanuit de uitvoeringsagenda talentontwikkeling. Barmentloo geeft tekst en uitleg; “In de afgelopen periode zijn er veertien Achterhoekse initiatieven in de vorm van een talentenacademie, jeugdopleiding of ambitieuze vereniging die extra trainingen aanbiedt benaderd. Zij hebben enthousiast gereageerd om de mogelijkheden samen te verkennen.” Dat werd maandagavond dus gedaan, waarbij de deelnemers naast het uitspreken van hun verwachtingen een presentatie kregen over de huidige situatie en projecten in de Achterhoek.

Eerste aanzet naar mooie samenwerking
“Het koffiezetapparaat werd tijdens de presentatie gebruikt als metafoor om partijen samen te brengen en ook ingrediënten te bepalen om daarmee de samenwerking in te vullen”, aldus Barmentloo. “Ook kregen de aanwezigen een praktijkvoorbeeld van het talentclubnetwerk Nijmegen. Tijdens de avond zijn behoeftes besproken en diverse ideeën geopperd en is dit kort inhoudelijk besproken. Het is een eerste aanzet naar hopelijk een mooie samenwerking.”

Foto: Bart-Jan Lourens aan het woord