Tien nieuwe prestatiegedrag kennisclips voor sporters nu online!

,

Met de lancering van tien nieuwe kennisclips rondom prestatiegedrag, gericht op Gelderse sporttalenten en topsporters, heeft Topsport Gelderland donderdag een nieuwe mijlpaal bereikt. Het doel van de video’s is om de sporters te helpen bij het ontwikkelen en vergroten van hun mentale vaardigheden. In een later stadium worden ook nog vijf video’s voor ouders van sporttalenten en vijf video’s voor trainers/coaches gelanceerd. De informatieve clips zijn het resultaat van een nauwe samenwerking met Susie Cats, Tim Koning en Thijs Wagenaar van YAAP sport- en prestatiepsychologen.

De in totaal twintig kennisclips zijn het resultaat van maandenlange opnames en bewerkingen door filmmaker Lizanne Silvertant. In de tien video’s voor sporttalenten en topsporters wordt onder meer uitleg gegeven over wat prestatiegedrag nu precies is, maar wordt er ook dieper ingegaan op verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over het stellen van doelen, visualiseren, het vergroten van het zelfvertrouwen en het omgaan met wedstrijdspanning. Afhankelijk van het onderwerp zijn de clips anderhalve minuut tot drie minuten lang. Daarin geven Cats, Koning en Wagenaar uitleg.

Alle clips zijn nu online beschikbaar en kunnen worden bekeken op www.topsportgelderland.nl/prestatiegedrag. Op die pagina is ook meer informatie te vinden over prestatiegedrag en worden Gelderse sporttalenten en topsporters, die in het bezit zijn van een status en/of tot een talentenprogramma behoren, doorverwezen naar de sportmanagers die hen kunnen helpen bij hun sportcarrière. Of je nu een sporter, ouder of trainer bent, deze kennisclips bieden praktische inzichten om prestatiegedrag te verbeteren en atleten te helpen hun volledige potentieel te benutten.