Onze lieve collega Sebastiaan Kuijper is overleden

,

Na een gevecht van drie jaar tegen de ziekte kanker die steeds maar weer terugkwam, moeten we nu toch met veel verdriet bekend maken dat onze collega Sebastiaan is overleden. Sebastiaan Kuijper (1978) werkte al ruim 15 jaar voor Topsport Gelderland. Eerst vanuit ROC A12, vanaf eind 2018 in dienst van Sportservice Ede, maar steeds met opdrachten vanuit Topsport Gelderland, en als onderdeel van het Topsport Gelderland team. Sebas hielp vele honderden jonge sporters vooruit in hun ontwikkeling, en zijn persoonlijkheid en inbreng vormden en bepaalden mede het DNA van onze organisatie.

Hoewel Sebastiaan al enkele jaren ziek was en niet meer werkte, bleef hij onderdeel van het Topsport Gelderland team. Ook in die laatste jaren hebben we veel van hem geleerd en ook regelmatig op zijn kennis, expertise en netwerk terug kunnen vallen. Meer nog dan dat, hield hij ons een spiegel voor, waarin we zagen hoe hij ondanks zijn ziekte actief wist te genieten van het leven met zijn naasten, zijn kostbare tijd goed benutte; hoeveel veerkracht hij wist te vinden om het gevecht met de ziekte steeds weer aan te gaan. Sebas zorgde dat de tijd die hij nog had, ertoe deed. En daarin mee te mogen leven, heeft ons ook veel gebracht.

Als collega was Sebastiaan enorm betrokken, planmatig, een doorzetter, enthousiast en gedisciplineerd, hetgeen Topsport Gelderland enorm vooruit heeft geholpen, maar voor hemzelf niet altijd makkelijk was. Sebastiaan streefde altijd naar meer en beter. Hij stond altijd klaar om zijn collega’s te helpen met zijn kennis en ervaring, maar zeker ook gewoon praktisch aan te pakken. Op Sebastiaan konden we altijd vertrouwen.

Sebastiaan was de spil in de sportwereld in De Vallei als het ging over talentontwikkeling en jeugdopleiding in de sport. Daarbij had hij een belangrijke inbreng bij de ontwikkeling van verschillende nieuwe interventies, stond mede aan de wieg van Sam Sportief en Sportief Groot Worden, begeleidde sporters vanuit scholen en sportprogramma’s. Samen gingen we naar Ethiopië en organiseerden we talloze bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen. Sebastiaan heeft zo direct honderden, en indirect duizenden jonge sporters vooruit geholpen, betekenis gehad in hun levens.

Nu hij niet meer in onze wereld is, geldt voor ons, zoals een teamlid het verwoordde: “al mijn later is met jou, Sebas”. Dat geldt voor het team van Topsport Gelderland, dat geldt voor onze aanpak, voor onze visie, voor de invloed die we hebben op de levens van jonge sporters. Sebastiaan maakt deel uit van het DNA van Topsport Gelderland, en dat is blijvend, ook nu hij niet meer in deze wereld is.

We wensen de directe naasten van Sebastiaan, in het bijzonder zijn ouders en Maryse en Yannick, heel veel sterkte en kracht, hopelijk ook vanuit de vele mooie herinneringen die Sebastiaan met jullie, en ook met ons, heeft weten te maken.

Team en bestuur van Topsport Gelderland