Online zitworkshop op donderdag 20 mei; meld je aan!

,

Van harte gefeliciteerd! Ook jij maakt onderdeel uit van het land, Nederland, dat wereldkampioen zitten is. Of dat nu een titel is om trots op te zijn, dat betwijfelen we. Want wist je dat kantoorpersoneel in Nederland ongeveer 7,5 uur zit op een dag? Dat is minstens net zoveel als een rolstoelbasketballer van TeamNL. Vanuit het Talents 2 Tokio programma organiseren we op 20 mei in samenwerking met het Nederlandse rolstoelbasketbalteam een zitworkshop. Normaal staan deze online bijeenkomsten alleen open voor deelnemers aan Talents 2 Tokio, maar ditmaal is hij voor iedereen gratis toegankelijk.

Tijdens het sporten maar ook na het sporten verplaatst een rolstoelbasketballer zich zittend in een rolstoel. Toch is de rolstoelbasketballer gezonder dan de gemiddelde Nederlander, zelfs met dwarslaesie of een amputatie! Hoe dat kan? Dat wordt door de Orange Lions besproken in een 45 minuten durende zitworksop. Daarbij laten een bewegingswetenschapper en rolstoelbasketbaster van Team NL deelnemers zien en ervaren waarom een goede zithouding en regelmatig bewegen tijdens de werkdag klachten kan voorkomen.

Samen met de bewegingswetenschapper wordt in de workshop op zoek gegaan naar antwoord op vragen als; wat gebeurt er met spieren die niet of nauwelijks bewogen worden? Waarom hebben wij 24 ruggenwervels? En blijven mijn spieren soepel tijdens een werkdag? De antwoorden en voorbeelden worden op een laagdrempelige en duidelijke wijze beantwoord met een gezonde dosis humor. Daarmee wordt gezorgd voor bewustwording van zitgedrag en worden we de deelnemers aan het denken gezet over de gevolgen.

Doe ook mee!
De zitworkshop met de Nederlandse rolstoelbasketbalsters (Orange Lions) wordt op donderdag 20 mei van 16.00 tot 17.00 uur online georganiseerd. Wil je deelnemen? Meld je dan aan via deze link. Deelname is gratis en voor iedereen toegankelijk die dat wil. Het is voor bedrijven tevens een mooie kennismaking met we wat we bij Topsport Gelderland organiseren via Talents 2 Tokio en soortgelijke (toekomstige) programma’s. Na aanmelding ontvang je ter zijner tijd een Zoom-link om deel te nemen.