Talenten gezocht voor de Paralympische Spelen!

,

NOC*NSF is opzoek naar paralympisch talent. Val jij in de doelgroep en vind je een bepaalde sport leuk, maar heb je het het nog nooit geprobeerd? Dan kun je deelnamen aan de tiende Paralympische Talentdag. Die wordt op zondag 14 oktober 2018 door TeamNL op Papendal georganiseerd. Tijdens deze dag nodigt Team NL iedereen uit die talent voor sport heeft en beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van deelnemende talenten. Misschien blijkt dan wel dat jij talent hebt voor een Paralympische sport!

TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Een unieke kans dus! En voor 35 sporters heeft dit al geleid tot deelname aan een topsportprogramma van een bond. Dat zijn er maar liefst vier per Paralympische Talentdag. En daarvan namen zestien sporters deel aan de Paralympische Spelen in Rio, met het geweldige resultaat van vijf medailles!

Voor de Paralympische Spelen van 2020 en 2024 is NOC*NSF daarom altijd op zoek naar nieuw talent. En wie zoeken zij voor de Paralympische Talentdag? Sporters tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke/visuele beperking, die sportief zijn en ambities in de sport hebben. Voor specifiekere informatie zie www.paralympisch.nl/talentdag/profielparalympisch.

Wat kan jij doen?
Ken jij iemand die aan het profiel hierboven voldoet? Wijs diegene dan op de Paralympische Talentdag en wie weet ben jij de scout die de volgende medaille voor Nederland binnensleept!

Hoe werk het aanmelden?
Ben je of ken je een nieuw paralympisch talent, meld je dan aan via het formulier op www.paralympisch.nl/talentdag/meldjeaan.