26 sporters geholpen via Coronafonds Topsport Gelderland

,

In totaal 26 Gelderse sporters ontvangen een bijdrage uit het Coronafonds van Topsport Gelderland. Daarmee zijn bijna alle ingediende aanvragen gehonoreerd door de onafhankelijke selectiecommissie. In totaal kwamen namelijk 28 aanvragen binnen. De sporters ontvangen, variërend per persoon en situatie, een bedrag tussen de 250 en 1000 euro. “Op deze manier hopen we sporters wat verlichting te bieden, nadat uit onderzoek bleek dat dat voor velen hard nodig was.”

Topsport Gelderland nam het initiatief voor een eigen coronafonds, waaraan ook de provincie Gelderland heeft bijgedragen, nadat uit een inventarisatie bleek dat met name sporters net onder de top hard getroffen werden door de Corona crisis. “Voor hen was er ook geen andere regeling, waar sponsorinkomsten, prijzengelden en bijbanen bijvoorbeeld wel wegvielen voor hen”, schetst Topsport Gelderland directeur Gudo Kramer de situatie. “De sporters maakten echter wel meer kosten doordat ze bijvoorbeeld thuis moesten trainen en daar trainingsapparatuur moesten aanschaffen. Zij werden dus aan twee kanten getroffen; minder inkomsten en meer kosten.”

Ambities na kunnen blijven jagen
Sporters konden tot en met eind juli een aanvraag indienen, waarna een onafhankelijke selectiecommissie zich er over boog. Het resultaat is dus dat vrijwel alle aanvragen gehonoreerd zijn. Kramer: “Met het uitgekeerde bedrag zullen we niet alles opvangen, maar het zorgt bij veel van deze Gelderse sporters wel voor verlichting. We denken dat we hen met de bijdrage kunnen helpen om door de crisis te komen, waardoor ze hun ambities op volle kracht na kunnen blijven jagen. Uit ons onderzoek bleek ook dat zonder bijdrage, een flink aantal sporters wellicht zelfs de handdoek in de ring had moeten gooien, terwijl ze in een andere situatie juist nog een mooie sportcarrière voor zich hadden.”