Talent Kids Academie laat kinderen beter bewegen en daagt sportverenigingen uit

,

Bij het Goffertstadion van NEC Nijmegen is afgelopen week een nieuwe editie van de Talent Kids Academie van start gegaan. Daarin worden de veertig kinderen die zich ditmaal voor het traject hebben aangemeld, uitgedaagd op motorisch- en sportief niveau. Na de testdag in Nijmegen, gaan de kinderen in de komende tien weken met verschillende sporten aan de slag, bij meerdere sportverenigingen. De Talent Kids Academie is een initiatief van Topsport Gelderland en de gemeente Nijmegen.

Tijdens de eerste bijeenkomst werden de kinderen getest door middel van het Sportkompas. Daarmee werd duidelijk waar de kinderen al goed in zijn en waar ze extra ondersteuning nodig hebben. De komende periode wordt er steeds twee woensdagen op rij gesport bij dezelfde sportvereniging. Daarbij wordt begonnen met rugby bij The WASPS, waarna tennis bij Tennisvereniging Rapiditas, boksen bij NABA, freerunnen bij de SportQube en boulderen bij Grip volgen. Eind juni is er een afsluitende testdag, opnieuw bij NEC Nijmegen.

Breed motorisch opleiden
Het doel van de Talent Kids Academie is om zoveel mogelijk fundamentele vaardigheden te ontwikkelen bij de kinderen. Daarbij zal ditmaal ook extra aandacht worden besteedt aan mentale vaardigheden die terugkomen in de sport. Door samen te werken te werken met sportverenigingen wordt ook geprobeerd om het breed motorisch opleiden bij meerdere sportclubs te introduceren en hun uit te dagen daarmee te werken. Daar zal ook ondersteuning in worden geboden door de initiatiefnemers. Meer informatie is te vinden op deze pagina.