Gelders esports talent krijgt ook ondersteuning

,

In Gelderland zal de komende jaren een ambitieuze esports hub ontwikkeld worden. Een voorstel daarvoor van statenlid Frederik Peters, met een onderliggend plan geschreven door Topsport Gelderland, met 14 betrokken partners, kreeg woensdagavond steun van de provinciale politiek. Daardoor kunnen de samenwerkende organisaties nu aan de slag. Het plan voorziet in een programma voor talentvolle esporters in Gelderland, die in verschillende games breed worden opgeleid in een veilige omgeving. Rondom het programma zullen ambitieuze onderzoeks- en innovatie activiteiten plaatsvinden.

Het programma zal ook gebruikt worden om voorlichtingsactiviteiten voor Gelders jeugd in te richten. Deze voorlichtingsactiviteiten zullen laten zien dat voldoende bewegen en een gezonde leefstijl heel belangrijk zijn, ook en zelfs vooral om goed te worden in gamen/esports. “Het is onmiskenbaar dat esports inmiddels de status van topsport heeft”, aldus Gudo Kramer, directeur van Topsport Gelderland. “Niet voor niets zal esports al onderdeel zijn van de Aziatische Spelen in 2022. Dat de Olympische Spelen volgen is een kwestie van tijd. Aangezien we vanuit Topsport Gelderland elk Gelders kind de kans willen bieden om zijn of haar sporttalent te ontwikkelen, past dit perfect. Zeker ook omdat we de topsport ook hier in gaan zetten om anderen te inspireren om meer te sporten en bewegen. Gaming is een belangrijk onderdeel van het leven van veel jongeren geworden. Het levert grote kansen op als we hen op deze manier kunnen bereiken.”

Talentontwikkeling
Topsport Gelderland is in de provincie dé partij op het gebied van talentontwikkeling, en daarom onmisbaar bij het faciliteren, ondersteunen en begeleiden van de Gelderse talenten. Kramer: “Wat wij voor de talenten in andere sporten doen, dat kunnen en willen we ook in de esports doen. De expertisegebieden die wij hebben zijn relevant voor ieder talent. Door ook esports organisatorisch goed in te richten in Gelderland en kennis te delen, kunnen wij de esportstalenten verder helpen in hun algehele ontwikkeling.”