Studenten doen inspiratie op bij het SMCP

,

Sinds dit schooljaar bestaat binnen het MBO het keuzedeel Topsportvaardigheden, waarin de werkomgeving van de topsporter centraal staat. Kennis en vaardigheden die de student in zijn/haar ‘beroep’ als topsporter nodig hebben komen in dit keuzedeel aan bod. Om de verschillende thema’s in de praktijk te ervaren, vonden in Nijmegen de zogeheten inspiratiedagen plaats. Op deze dagen was er naast de theorie van het betreffende thema, ook een praktijk ervaring. Op 2 november werd de eerste inspiratiedag georganiseerd en gisteren, donderdag 16 november, was de tweede.

Het doel van de inspiratiedagen was om een beter beeld te krijgen hoe het er in de werkelijkheid aan toe gaat. De eerstejaars studenten van de Young Talent Academie (voorheen Johan Cruyff College Nijmegen) hebben, in samenwerking met Topsport Gelderland, een bezoek gebracht aan het Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) locatie Nijmegen. Tijdens de inspiratiedagen hebben de studenten vier workshoprondes gevolgd, met als doel om meer bewust te worden van hun eigen (sport)lichaam.

De workshops stonden onder leiding van fysiotherapeuten en sportartsen vanuit het SMCP, en betroffen de volgende thema’s:
– Theorie over blessure preventie
– Workshop core-stability
– Ervaring maximale inspanningstest
– Ervaring isokentische krachttest

Tijdens de eerste dag waren er twintig studenten/topsporters aanwezig en zij ondergingen in subgroepjes de genoemde workshops. Bij de tweede bijeenkomst waren de vijftien overige eerstejaars studenten aanwezig. Het waren mooi gevarieerde dagen vol inspiratie over het thema Medisch, waarmee de studenten de komende weken verder aan de slag gaan op school. Hieronder zijn enkele foto’s te zien van de bijeenkomsten.