Splinternieuwe sportaccommodatie SportQube Nijmegen geopend

,

In Nijmegen is vrijdag SportQube officieel geopend. Dat is een nieuwe sportaccommodatie die ontstaan is vanuit de behoefte van Top Judo Nijmegen en De Hazenakamp Gymsports voor een betere huisvesting. Maar het gebouw is meer dan dat geworden. Het is een broedplaats voor talentontwikkeling en sportinnovatie. Topsport Gelderland zal daarbij ook een rol spelen. Ferry Greevink en Marit Gijsbers zullen namens onze organisatie geregeld aanwezig zijn bij SportQube.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd vrijdag in de namiddag de opening verricht van SportQube. Daarin kregen de aanwezigen direct een indruk van het gebouw en van de sporten die in het gebouw gedaan gaan worden. Een groot aantal partners op de terreinen sport, onderwijs, wetenschap en medische zorg hebben de handen ineen geslagen en een unieke samenwerking tot stand gebracht in SportQube. Naast Topsport Gelderland zijn dat onder meer de HAN, het ROC, CWZ Sportgeneeskunde, Fysiotherapie Bottendaal en HAN Seneca.

Vanaf het begin is er samen met kennis- en medische partners toegewerkt naar een voorziening die zich niet beperkt tot judo en turnen, maar talentontwikkeling in de hele regio vooruit helpt. De kernwaarden zijn dan ook inspiratie, verbinding en innovatie. Individuele talentvolle sporters, hun ouders of trainers, regionale bondsprogramma’s, topsportgerichte onderwijsinstellingen en specialisten kunnen in SportQube bij Marit Gijsbers aankloppen voor vragen. Ferry Greevink helpt sportaanbieders met een hoge prestatie ambitie en breedtesporttalenten die richting de topsport willen. Ook werkt hij aan het identificeren en herkennen van sport- en beweegtalenten.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Talent Kids Academie Sportdag
Afgelopen woensdag vond ook al een activiteit plaats in SportQube. Toen werd er de Talent Kids Academie Sportdag georganiseerd, eveneens een initiatief van Topsport Gelderland. De Talent Kids Academie is speciaal voor kinderen die beter willen leren bewegen. Binnen dit platform worden kinderen geholpen en ondersteund om beter te worden in een sport of om een sport te vinden die bij ze past. Er worden activiteiten georganiseerd die met sport en bewegen te maken hebben. Tijdens de sportdag verzorgde olympisch atlete Eva Hovenkamp een clinic die gericht was op snelheid en oud-topturnster Helene Houbraken een clinic die gericht was op lenigheid.

Hieronder een aantal foto’s van zowel de opening van SportQube als de Talent Kids Academie Sportdag.